Kage og dessert
Jødekager
3. december 2010 af Pia Friis Andreassen
Bag skønne jødekager til julens hyggestunder.

Ca. 60 stk jødekager
Det skal du bruge til jødekager:
250 g hvedemel
175 g koldt smør
½ tsk. hjortetaksalt
125 g lys farin
1 æg (str. L)
Bag også vaniljekranse
Pynt til jødekager
1 æg
Ca. 50 g mandler
2½ spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel
Sådan laver du jødekager:
Opvarm ovnen til 200°. Hak smørret i melet, tilsæt hjortetaksalt og smuldr det sammen med fingrene. Tilsæt farin og æg og ælt dejen grundigt sammen. Lad den hvile i køleskabet i 1 time. Rul derpå dejen tyndt ud på et meldrysset bord.
Udstik runde jødekager fx med et glas og læg dem på en plade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys med en blanding af hakkede mandler, sukker og kanel. Bag dine jødekager på næstøverste rille i 8-10 min.