Jordbær-panna cotta med myntesirup

Fremgangsmåde:
Nip jordbærrene, og blend dem i en blender.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i ca. 5 minutter.
Bland fløde, sukker, vaniljekorn, vaniljestang og jordbærpuré i en gryde, og rør godt. Varm forsigtigt blandingen op i 3-4 minutter uden at bringe den i kog.
Kassér den tomme vaniljestang.
Knug husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme flødeblanding. Pisk herefter, til den er ensartet.
Anret cremen i 4 glas, og stil dem i køleskabet i ca. 3 timer, eller til panna cottaen er fast.

Brombær-panna cotta
Myntesirup: Pluk mynteblade, og læg enkelte blade til side til pynt.
Riv limefrugten fint. Halvér limefrugten, og pres saften i en lille skål.
Hæld vand, sukker, mynte, limeskal og -saft i en gryde, og lad massen koge ind til den halve mængde. Sigt limeskal og mynteblade fra.
Hæld siruppen i en skål eller flaske med skænkeprop, og lad den afkøle helt på køkkenbordet.
Hæld myntesirup over jordbær-panna cottaen lige før servering, og pynt hver dessert med mynteblade.
Servér evt. resten af siruppen til.
