Kage og dessert

Jordbær-panna cotta med myntesirup

13. juni Af Mai Knauer. Foto: Columbus Leth.
Her får du opskriften på en velsmagende panna cotta med smag af jordbær og vanilje. Desserten toppes med en frisk myntesirup.
4 personer
Jordbær-panna cotta:
300 g friske jordbær
1 vaniljestang
2 blade husblas
5 dl piskefløde
1 dl sukker
Myntesirup:
1 bundt frisk mynte
1 usprøjtet limefrugt
2 dl koldt vand
2 dl sukker

Fremgangsmåde:

Nip jordbærrene, og blend dem i en blender.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i ca. 5 minutter.

Bland ­fløde, sukker, vaniljekorn, vaniljestang og jordbærpuré i en gryde, og rør godt. Varm forsigtigt blandingen op i 3-4 minutter uden at bringe den i kog.

Kassér den tomme vaniljestang.

Knug husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme flødeblanding. Pisk herefter, til den er ensartet.

Anret cremen i 4 glas, og stil dem i køleskabet i ca. 3 timer, eller til panna cottaen er fast.

Myntesirup: Pluk mynteblade, og læg enkelte blade til side til pynt.

Riv limefrugten fint. Halvér limefrugten, og pres saften i en ­lille skål.

Hæld vand, sukker, ­mynte, limeskal og -saft i en gryde, og lad massen koge ind til den ­halve mængde. Sigt limeskal og mynteblade fra.

Hæld ­siruppen i en skål eller flaske med skænkeprop, og lad den afkøle helt på køkkenbordet.

Hæld myntesirup over jordbær-panna cottaen lige før servering, og pynt hver dessert med mynteblade.

Servér evt. resten af siruppen til.

Sponsoreret indhold