Jordbærtærte med chokoladecreme

Opskrift på jordbærtærte med chokoladecreme
Tid: 35 minutter.
Bagetid: 15 minutter.
Afkøling: mindst 3 timer.
Antal: 8-10 kagestykker.
Mørdej:
150 g hvedemel
75 g sukker
1 knivspids salt
125 g koldt smør
70 g mørk chokolade
En tærteform, 12 x 35 cm (eller en rund tærteform, Ø 24 cm)
Chokoladecreme:
3 dl piskefløde
180 g mørk chokolade
Pynt:
400 g jordbær
Usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde til jordbærtærte
Mørdej: Tænd ovnen på 185°. Bland mel, sukker og salt sammen. Skær smørret i terninger, og smuldr det sammen med melet. Tryk dejen ud i den smørsmurte form. Dejen må gerne stikke lidt op over kanten. Prik dejen med en gaffel og bag tærtebunden i ovnen i ca. 15 min., til den er gennembagt. Trim kanten med en skarp kniv.
Hak 70 g chokolade groft og fordel den over den varme tærtebund. Lad tærtebunden køle helt af i køleskabet.
Chokoladecreme: Varm fløden op i en kasserolle til lige under kogepunktet. Hak imens 180 g chokolade og kom den i den varme fløde. Lad chokoladecremen køle og tykne en smule og fordel den derefter oven på den afkølede tærtebund.
Pynt: Nip jordbærrene og sæt dem forsigtigt i chokoladecremen.
Drys tærten med hakkede pistacienødder og sæt den koldt i mindst 3 timer, gerne natten over. Servér den kold - gerne til kaffe.
Tip: Kagen kan laves dagen i forvejen. Det bliver den kun bedre af!

Artiklen indeholder affiliatelinks.