Kage og dessert

Jordbærtærte med chokoladecreme

6. juni 2013 af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Denne kage vil uden tvivl vække stor begejstring blandt de heldige, der får lov at smage på den!

Opskrift på jordbærtærte med chokoladecreme

Tid: 35 minutter.
Bagetid: 15 minutter.
Afkøling: mindst 3 timer.
Antal: 8-10 kagestykker.

Mørdej:

150 g hvedemel
75 g sukker
1 knivspids salt
125 g koldt smør
70 g mørk chokolade

En tærteform, 12 x 35 cm (eller en rund tærteform, Ø 24 cm)

Chokoladecreme:

3 dl piskefløde
180 g mørk chokolade

Pynt:

400 g jordbær
Usaltede pistacienødder

PRØV OGSÅ: Rabarbertærte

Fremgangsmåde til jordbærtærte

Mørdej: Tænd ovnen på 185°. Bland mel, sukker og salt sammen. Skær smørret i terninger, og smuldr det sammen med melet. Tryk dejen ud i den smørsmurte form. Dejen må gerne stikke lidt op over kanten. Prik dejen med en gaffel og bag tærtebunden i ovnen i ca. 15 min., til den er gennembagt. Trim kanten med en skarp kniv.

Hak 70 g chokolade groft og fordel den over den varme tærtebund. Lad tærtebunden køle helt af i køleskabet.

Chokoladecreme: Varm fløden op i en kasserolle til lige under kogepunktet. Hak imens 180 g chokolade og kom den i den varme fløde. Lad chokoladecremen køle og tykne en smule og fordel den derefter oven på den afkølede tærtebund.

Pynt: Nip jordbærrene og sæt dem forsigtigt i chokoladecremen.

Drys tærten med hakkede pistacienødder og sæt den koldt i mindst 3 timer, gerne natten over. Servér den kold - gerne til kaffe.

Tip: Kagen kan laves dagen i forvejen. Det bliver den kun bedre af!

PRØV OGSÅ: Tærte med sommerbær

Artiklen indeholder affiliatelinks.

Sponsoreret indhold