Kanelsnegle med banan

(Kanelsnegle - 15 personer)
Ingredienser - Kanelsnegle med banan:
25 g gær
2½ dl vand
1 dl kærnemælk
1 spsk. flydende margarine
1 tsk. salt
2 modne bananer
100 g grahamsmel
200 g hvid hvede
Ca. 200 g hvedemel
Fyld:
2 spsk. flydende margarine
3 tsk. vaniljesukker
3 tsk. kanel
Bag også:
Cookies
Amerikansk gulerodskage
TIP
- Et tyndt lag glasur og et drys kagekrymmel vil give 5-8 g sukker.
- Sneglene er fryseegnede.
Fremgangsmåde - kanelsnegle med banan:
1. Rør gæren ud i lunkent vand.
2. Tilsæt kærnemælk, flydende margarine, salt, mosede bananer og grahamsmel.
3. Tilsæt ¾ af de to slags hvedemel og ælt dejen godt igennem.
4. Resten af melet tilsættes gradvis til dejen, indtil den er blank og smidig.
5. Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
6. Rul dejen ud til ca. 35 x 35 cm. Smør flydende margarine på i et tyndt lag. Drys vaniljesukker og kanel ud over dejen, som herefter rulles sammen.
7. Skær dejen ud i 15 stykker og sæt disse på en bageplade med bagepapir. Husk at folde enderne ind under sneglene og lad dem efterhæve i 20 min.
8. Bag dine kanelsnegle i en forvarmet ovn ved 200° varmluft i ca. 12 min.
9. Lad de færdigbagte kanelsnegle afkøle, inden de evt. pyntes med glasur og krymmel.
Energi pr. person:
75 g snegl uden glasur = 150 kcal/630 kJ
Protein: 12 % (4,5 g)
Fedt: 16 % (3 g)
Kulhydrat: 68 % (25 g)
Tilsat sukker: 0,5 % (0,1 g)
Kostfibre: 4 % (3 g)
Dommerkommentar:
Her får du opskriften på ungernes "yndlingssnegle". De er sunde, luftige, velsmagende, billige og nemme at lave.
Bearbejdning af opskrifter: Lise Brinkman Madsen, professionsbachelor i ernæring og sundhed.
Lav de fineste kager

Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiselig glitter og glimmer?
Her finder du alt det, du skal bruge for at lave de smukkeste kager. Klik HER >>
(Indeholder affiliatelinks)