Kage og dessert

Karamelsnitter

11. juli Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.
Nydelse i hver bid! Disse karamelsnitter indeholder en himmelsk kombination af karamel, chokolade og en sprød bund.
12 personer
Kiksebund:
125 g smør
80 g brun farin
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
180 g hvedemel
Karamelfyld:
1 dåse kondenseret mælk
2 spsk. lys sirup
40 g smør
40 g kokosmel
60 g saltede peanuts
Overtræk:
150 g mørk chokolade
1½ dl cornflakes
1 tsk. flagesalt

Fremgangsmåde:

Kiksebund:

Pisk smør, brun ­farin, vaniljesukker og salt til en cremet masse.

Rør mel i.

Tryk kagen godt ud i et lille, ovnfast fad (ca. 18 x 25 cm), der er beklædt med bagepapir.

Stil kiksebunden køligt i 20 minutter, og varm ovnen op til 175° varmluft.

Karamelfyld:

Opvarm kondenseret mælk, sirup og smør i en gryde til kogepunktet. Lad det simre ind til en gylden karamel ved middel varme i ca. 10 minutter.

Bland kokosmel i.

Fordel karamelfyldet oven på den kolde kiksebund, og tryk peanuts fast i overfladen.

Bag kagen i ­ovnen i ca. 25 minutter.

Lad den afkøle helt i ovnfadet.

Overtræk:

Smelt hakket chokolade over vandbad.

Rør den varme chokolade med knuste cornflakes, og overtræk den afkølede kage.

Drys flagesalt over, imens overtrækket stadig er flydende, og skær kagen ud i portionsstykker, når overtrækket har sat sig.

Sponsoreret indhold