Kage og dessert

Kiksekage med nødder og bær

4. juni 2014 af Annemette Voss, foto: Sif Meincke
En moderne udgave af en lækker kiksekage. Nyd denne kiksekage med en stærk kop sort kaffe.

Ingredienser til kiksekage med nødder og bær

Kiksekage til 12 personer
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 20 minutter
Køletid: 6 timer

Chokolademasse
300 g god mørk chokolade, for eksempel Valrhona Manjari 64 %
3 dl fløde

Fyld
200 g vaniljekiks
1 dl god solbær- eller blåbærmarmelade
70 g blandede nøddekerner, for eksempel pistacie- og hasselnødder
300 g blandede bær, for eksempel hindbær, blåbær, solbær og jordbær

Populære kageopskrifter og bagegrej

Opskrift på lækker hjemmelavet
Strawberry Cheesecake

Fremgangsmåde til kiksekage

Chokolademasse:

Opbygning: Beklæd en mellemstor rugbrødsform med bagepapir. Bræk kiksene i mindre stykker. Fordel en tredjedel af kiksene i bunden af formen. Dryp lidt marmelade og nødder oven på kiksene. Hæld en tredjedel af den flydende chokolademasse over kiksene. Tryk blidt med fingrene og bank formen mod bordet for at sikre, at chokolademassen fordeles jævnt. Gentag processen med kiks, marmelade, nødder og chokoladefyld endnu to gange. Skyl, rens og nip bærrene og tryk dem let ned i overfladen på din kiksekage. Stil din kiksekage på køl i cirka seks timer, til chokoladen har sat sig. Skær den ud i tynde skiver med en helt skarp kniv.

Tip: De usaltede, grønne pistacienødder i denne kiksekage giver et rigtigt flot og farverigt snit. Men det er vigtigt at vælge de rigtige, pistacienødder, og de er altså en lidt kostbar affære. De kan findes på nettet eller hos specialkøbmænd. Nogle velassorterede dagligvarebutikker er også begyndt at forhandle dem.

Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige
HER

Sponsoreret indhold