Kiksekage med nødder og bær

Ingredienser til kiksekage med nødder og bær
Kiksekage til 12 personer
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 20 minutter
Køletid: 6 timer
Chokolademasse
300 g god mørk chokolade, for eksempel Valrhona Manjari 64 %
3 dl fløde
Fyld
200 g vaniljekiks
1 dl god solbær- eller blåbærmarmelade
70 g blandede nøddekerner, for eksempel pistacie- og hasselnødder
300 g blandede bær, for eksempel hindbær, blåbær, solbær og jordbær
Populære kageopskrifter og bagegrej


Strawberry Cheesecake
Fremgangsmåde til kiksekage
Opbygning: Beklæd en mellemstor rugbrødsform med bagepapir. Bræk kiksene i mindre stykker. Fordel en tredjedel af kiksene i bunden af formen. Dryp lidt marmelade og nødder oven på kiksene. Hæld en tredjedel af den flydende chokolademasse over kiksene. Tryk blidt med fingrene og bank formen mod bordet for at sikre, at chokolademassen fordeles jævnt. Gentag processen med kiks, marmelade, nødder og chokoladefyld endnu to gange. Skyl, rens og nip bærrene og tryk dem let ned i overfladen på din kiksekage. Stil din kiksekage på køl i cirka seks timer, til chokoladen har sat sig. Skær den ud i tynde skiver med en helt skarp kniv.
Tip: De usaltede, grønne pistacienødder i denne kiksekage giver et rigtigt flot og farverigt snit. Men det er vigtigt at vælge de rigtige, pistacienødder, og de er altså en lidt kostbar affære. De kan findes på nettet eller hos specialkøbmænd. Nogle velassorterede dagligvarebutikker er også begyndt at forhandle dem.
Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER
