Kage og dessert

Lækker chokoladekage

27. august 2013 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Denne chokoladekage hører til de fugtige af slagsen, altså en chokoladekage, der er lidt konfektagtig i midten, og den indeholder både kakao og lys og mørk chokolade. Husk, at jo bedre kakao og chokolade du ofrer på din chokoladekage, des bedre bliver resultatet.

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Ingredienser - chokoladekage

200 g smør
200 g sukker
2 tsk. vaniljeekstrakt
3 æg
200 g mel
2 spsk. god kakao
2 tsk. bagepulver
200 g smeltet, afkølet mørk chokolade
200 g grofthakket
lys chokolade

PRØV OGSÅ: Cookies med tre slags chokolade

Fremgangsmåde - Chokoladekage

Tænd ovnen på 175° (ikke varmluft). Pisk smør og sukker sammen, til det er lyst og ensartet. Tilsæt vaniljeekstrakt og æg og pisk videre, så blandingen bliver luftig.
Tilsæt mel, kakao, bagepulver, smeltet chokolade og hakket,lys chokolade og vend dejen sammen med en dejskraber.
Smør en stor brødform grundigt. Hæld dejen i formen, glat overfladen ud og bag kagen i ca. 40 min. afhængigt af din ovn. Test, om din chokoladekage er færdigbagt, inden du tager den ud af ovnen. Stik forsigtigt ned i midten med en kniv - hvis dejen ikke klistrer til knivbladet, er kagen færdig. Den skal stadig være fugtig indeni og må ikke bages for længe.
Sådan en chokoladekage holder ikke længe på køkkenbordet, for man skal lige have én skive til, når man går forbi. Og det gør man jo hele tiden.

Lav de fineste kager

Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiselig glitter og glimmer?

Her finder du alt det, du skal bruge for at lave de smukkeste kager. Klik HER >>

(Indeholder affiliatelinks)

Sponsoreret indhold