Kage og dessert

Lækre cookies med tre slags chokolade

16. januar 2013 af Lone Landmand/Foto: Søren Kvist
Småkage ikke et ord, der dækker for disse lækre cookies med tre slags chokolade.Her får du opskriften på fyldige storkager med intens chokoladesmag og blidhed i biddet. Bag dem til en særlig dag, til at give væk i et smukt glas eller bare til almindelig glæde.Opskriften giver 12 stk cookies.

Populære kageopskrifter og bagegrej

Opskrift på lækker hjemmelavet
Strawberry Cheesecake

Ingredienser til 12 stk cookies

100 g mørkt muscovadosukker
125 g hvidt sukker
150 g smeltet smør
2 tsk. vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
1 helt æg plus
1 æggeblomme
300 g mel
½ tsk. natron
100 g hakket hvid chokolade
100 g hakket mørk chokolade med 45 % kakao
100 g hakket mørk chokolade med 75 % kakao


Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER

Fremgangsmåde til cookies

Varm ovnen op til 170° (ikke varmluft). Beklæd et par bageplader med bagepapir.

Hæld de to slags sukker og det smeltede smør i en røreskål og pisk, til sukkeret er opløst, og det hele ser blødt ud.

Tilsæt vaniljeekstrakt og pisk æg og æggeblomme.

Bland mel, natron og chokolade og vend det roligt i dejen med en dejskraber. Ikke noget med at være hård ved dejen her.

Del dejen i 12 dele og tril disse til kugler. Læg seks kugler på hver bageplade.

Sæt den ene plade koldt, mens du bager den anden.

Dine cookies skal have 17 minutter - hverken mere eller mindre - for efter 17 minutter har du cookies med sprødhed i kanten og et tilpas blødt og smeltende indre.

Lad dine cookies køle lidt på pladen og flyt dem derpå over på en rist.

Server dine lækre sprøde cookies!

Her er årets top 10 kageopskrifter

Vi har samlet de mest populære kageopskrifter i 2012, og samlet dem i et galleri nedenfor. God bagelyst!

Sponsoreret indhold