Kage og dessert

Lun citronmousse bagt i portionsforme

3. august 2013 af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Syrlig dessert, der skal serveres i små portionsforme, mens den stadig er lun og nybagt

Ingredienser til lun citronmousse bagt i portionsforme

Tid: 20 minutter.
Bagetid: 25 minutter.
Antal: 6 portioner.

40 g blødt smør
150 g sukker
2 æg
2 usprøjtede citroner
2 spsk. hvedemel
½ tsk. bagepulver
2½ dl mælk

6 små, ovnfaste portionsforme
Lidt smør til formene

PRØV OGSÅ: Citrussorbet med sprød topping

Fremgangsmåde til lun citronmousse

Tænd ovnen på 180°.

Pisk smør og sukker sammen med en elpisker til en hvid og cremet masse. Slå æggene ud, så hviderne havner i én skål, og blommerne i en anden. Riv skallen fra den ene citron fint, du skal bruge 1 tsk. fintrevet citronskal. Pres saften fra begge citroner, du skal bruge 1 dl citronsaft. Pisk æggeblommer og citronskal i smørmassen, til du får en jævn creme. Sigt mel og bagepulver i cremen. Tilsæt 1 dl citronsaft og mælk og pisk lidt mere. Pisk æggehviderne helt stive og vend forsigtigt de piskede æggehvider i cremen.

Smør de ovnfaste forme med lidt smør og hæld cremen i. Sæt formene i en bradepande og hæld vand i bradepanden, så det når halvvejs op ad formenes sider. Sæt bradepanden med formene i ovnen i
20-25 minutter, til desserten er gylden og fast.

Servér desserten i de små portionsforme, mens den stadig er lun og nybagt.

PRØV OGSÅ: Issoufflé med appelsin

Sponsoreret indhold