Lun citronmousse bagt i portionsforme

Ingredienser til lun citronmousse bagt i portionsforme
Tid: 20 minutter.
Bagetid: 25 minutter.
Antal: 6 portioner.
40 g blødt smør
150 g sukker
2 æg
2 usprøjtede citroner
2 spsk. hvedemel
½ tsk. bagepulver
2½ dl mælk
6 små, ovnfaste portionsforme
Lidt smør til formene
PRØV OGSÅ: Citrussorbet med sprød topping
Fremgangsmåde til lun citronmousse
Tænd ovnen på 180°.
Pisk smør og sukker sammen med en elpisker til en hvid og cremet masse. Slå æggene ud, så hviderne havner i én skål, og blommerne i en anden. Riv skallen fra den ene citron fint, du skal bruge 1 tsk. fintrevet citronskal. Pres saften fra begge citroner, du skal bruge 1 dl citronsaft. Pisk æggeblommer og citronskal i smørmassen, til du får en jævn creme. Sigt mel og bagepulver i cremen. Tilsæt 1 dl citronsaft og mælk og pisk lidt mere. Pisk æggehviderne helt stive og vend forsigtigt de piskede æggehvider i cremen.
Smør de ovnfaste forme med lidt smør og hæld cremen i. Sæt formene i en bradepande og hæld vand i bradepanden, så det når halvvejs op ad formenes sider. Sæt bradepanden med formene i ovnen i
20-25 minutter, til desserten er gylden og fast.
Servér desserten i de små portionsforme, mens den stadig er lun og nybagt.
