Kage og dessert

Macaronkage med peanuts og hvid chokolade

15. november 2016 Marianne Knudsen
I det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 16. november, får du ekstra sider med opskrifter på de smukkeste og lækreste kager. Smugkig i én af opskrifterne her!

Peanutbunde

Ingredienser:

50 g saltede peanuts

150 g flormelis

100 g mandelmel

110 g æggehvide

150 g sukker

50 ml vand

Sådan gør du:

Blend peanuts til mel i en blender. Tilsæt flormelis og mandelmel og blend hurtigt det hele sammen. Kom blandingen i en skål og rør 55 gram æggehvide i. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde og varm det op til 118˚. Pisk de resterende 55 gram æggehvide stive i en skål og hæld den varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet.

Varm ovnen op til 150˚ varmluft. Vend lidt af marengsen i mandelblandingen. Vend derefter forsigtigt resten i. Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle. Sprøjt fem sammenhængende cirkler (tre cm i diameter) ud på en bageplade med bagepapir. Gentag med resten af dejen. Bag bundene i ca. 10 minutter og lad dem køle helt af.

Opskriften fortsætter under banneret...

Karamelliseret hvid chokoladeganache

Ingredienser:

250 g hvid chokolade, gerne Ivoire

35 % fra Valrhona

100 ml piskefløde

20 g glukosesirup

1/3 tsk. flagesalt

Sådan gør du:

Skru ovnen ned til 120˚. Hak chokoladen groft og fordel den på en bageplade med bagepapir. Bag chokoladen i 30-40 minutter, til den er gylden som karamel. Rør grundigt rundt i massen hvert 10. minut. Kom 200 gram chokolade i en skål og gem resten til pynt.

Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde og hæld det over chokoladen. Vent et øjeblik. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Blend ganachen med stavblenderen og si eventuelle klumper fra. Smag til med salt. Fyld ganachen i en sprøjtepose med rund tylle og kom den i køleskabet i mindst tre timer.

Sprøjt små ganachetoppe ud på halvdelen af bundene. Saml kagerne to og to med de resterende bunde.

Pynt og anretning

Placér en macaronkage på en tallerken og pynt med et par lilla stedmoderblomsterblade og lidt karamelliseret hvid chokolade.

Lær bl.a. også at lave blåbæris og champagnemoussekage i det nye Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 16. november 2016.

Fristende chokoladekager:

Fristende chokoladekager

Sponsoreret indhold