Kage og dessert

Majs-pandekager til morgenbordet

3. marts 2014 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
De små, tykke pandekager er bagt af cremefraiche, æg, majsmel og hvedemel og smagt til med vaniljesukker. Pandekagerne serveres med ahornsirup eller syltetøj. Du kan røre dejen dagen før bagning, hvis dejen opbevares i køleskab.

Lone Landmands majs-pandekager til morgenbordet

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Ca. 16-20 stk.

Ingredienser

4 dl cremefraiche
2 store æg
75 g rørsukker
75 g fint majsmel
100 g hvedemel
1 tsk. natron
1⁄3 tsk. fint salt
1½ tsk. vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
Smør til stegning

Tilbehør
Ahornsirup eller syltetøj

Prøv også: Blåbær-pandekager

Fremgangsmåde

Bland cremefraiche, æg og rørsukker i en røreskål. Bland de to slags mel med natron, salt og vaniljesukker og sigt blandingen ned i røreskålen. Rør dejen jævn med en ske - men rør ikke længere tid end nødvendigt. Sæt dejen i køleskab og lad den hvile her i mindst 1 times tid.
Smelt smørret på en tykbundet pande og læg dej på panden i portioner a ½ spiseskefuld. Bag pandekagerne på begge sider, så de bliver fint gyldne. Læg dem evt. i et ovnfast fad, som står ved lav ovnvarme under bagningen, så kan du holde dem lune, til de skal serveres.

Servér pandekagerne med ahornsirup eller dit yndlingssyltetøj.

TIP Pandekagerne er forholdsvis "løse" i strukturen, fordi majsmel ikke giver samme fasthed, som hvedemel alene ville gøre.
Sørg for at bage små pandekager og lad dejen størkne helt igennem ved lav varme, inden du vender dem - så driller bagningen ikke.

PRØV OGSÅ: Lone Landmands valnøddebrød med rugmel og sirup

Galleri: Lækre opskrifter på hjemmebagt brød

Galleri: 7 lækre opskrifter på brød

Sponsoreret indhold