Majs-pandekager til morgenbordet

Lone Landmands majs-pandekager til morgenbordet
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Ca. 16-20 stk.
Ingredienser
4 dl cremefraiche
2 store æg
75 g rørsukker
75 g fint majsmel
100 g hvedemel
1 tsk. natron
1⁄3 tsk. fint salt
1½ tsk. vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
Smør til stegning
Tilbehør
Ahornsirup eller syltetøj
Fremgangsmåde
Bland cremefraiche, æg og rørsukker i en røreskål. Bland de to slags mel med natron, salt og vaniljesukker og sigt blandingen ned i røreskålen. Rør dejen jævn med en ske - men rør ikke længere tid end nødvendigt. Sæt dejen i køleskab og lad den hvile her i mindst 1 times tid.
Smelt smørret på en tykbundet pande og læg dej på panden i portioner a ½ spiseskefuld. Bag pandekagerne på begge sider, så de bliver fint gyldne. Læg dem evt. i et ovnfast fad, som står ved lav ovnvarme under bagningen, så kan du holde dem lune, til de skal serveres.
Servér pandekagerne med ahornsirup eller dit yndlingssyltetøj.
TIP Pandekagerne er forholdsvis "løse" i strukturen, fordi majsmel ikke giver samme fasthed, som hvedemel alene ville gøre.
Sørg for at bage små pandekager og lad dejen størkne helt igennem ved lav varme, inden du vender dem - så driller bagningen ikke.
