Kage og dessert

Makron-æblesnitter

6. september 2016 af Helle Brønnum Carlsen
En skøn makron-kage med fyld af æble, marcipan, vanilje og mandelflager.

Lækre makron-æblesnitter

Ca. 16 stk.

Ingredienser

Dej
200 g hvedemel
1 tsk. salt
½-1 dl koldt vand
200 g usaltet, iskoldt smør

Fyld
4 store æbler
Kornene af ½ vaniljestang
200 g sukker

Prøv også opskriften på spanske makroner

Makronmasse
400 g marcipan
3 æggehvider
100 g flormelis
(eller sukker)

Pynt
Mandelflager

Få også opskriften på små franske makroner

Fremgangsmåde

Kom mel og salt i en foodprocessor og blend det med vand til en samlet dej.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg skiver af smør på halvdelen af dejen. Fold den anden dejdel over smørret og rul de to lag dej sammen.
Gentag sammenfoldningen tre gange hurtigt, så smørret ikke smelter.
Rul til sidst dejen tyndt ud til en aflang stang. Stil dejen i køleskabet.
Skræl æblerne og fjern kernehusene. Kog dem ved svag varme under låg i deres egen saft sammen med vanilje og sukker. Tag æblerne af varmen, når de er blevet til mos. Smag mosen til med sukker. Riv marcipanen på et rivejern.
Pisk æggehviderne, tilsæt sukkeret og pisk dem seje med dette. Tilsæt marcipanen og rør det hele sammen til en jævn masse.
Smør æblemos på dejstangen og læg makronmassen over.
Drys med mandelflager og bag stangen ved 190° i 30 min., til overfladen er helt lysebrun. Skær stangen i snitter.

10 lækre kager og desserter med pærer:

10 lækre kager og desserter med pærer

Sponsoreret indhold