Kage og dessert

Mandeltærte med flødeskum

28. januar 2013 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Her får du opskriften på mandeltærten. Den er altid dejlig – uanset årstid.

Min mormor lavede meget traditionel mad. Hun havde et udvalg af velkendte retter, og dem holdt hun sig til.
Mormor serverede ofte mandeltærte, og det var min yndlingskage. Når jeg fik den serveret på terrassen med fnuglet flødeskum, var det som at få en bid af himlen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Lækker pæretærte med mandler og citron

Ingredienser til mandeltærte med flødeskum:

Ca. 10 stykker

Mandelfyld:

75 g smør
100 g sukker
Kornene af 1 stang vanilje
1 spsk. fløde
150 g smuttede, finthakkede mandler

Dej:

100 g smør
100 g sukker
1 æg
250 g mel
2 strøgne tsk. bagepulver
1¼ dl mælk

Tilbehør til tærte med mandler:

Flødeskum

Fremgangsmåde for mandeltærte med flødeskum:

Mandelfyld: Smelt smørret og tilsæt de øvrige ingredienser.
Lad det hele få et grundigt opkog og tag gryden fra varmen.

Dej: Tænd ovnen på 180° og smør en springform.

Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt ægget. Pisk igen.

Bland melet med bagepulveret og tilsæt melblandingen lidt ad gangen sammen med mælken.

Glat dejen ud i bunden af springformen og fordel mandelfyldet jævnt ovenpå.

Sæt kagen i ovnen og bag den i ca. 35 min. Servér mandeltærten lun med flødeskum.

Lav de fineste kager

Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiselig glitter og glimmer?

Her finder du alt det, du skal bruge, for at lave de smukkeste kager. Klik HER >>

(Indeholder affiliatelinks)

Her er top 10 kageopskrifter i 2012

Vi har samlet de mest populære kageopskrifter i 2012, og samlet dem i et galleri ovenfor. God bagelyst!

Sponsoreret indhold