Mandeltærte med flødeskum og solbær

Det skal du bruge:

Christian Tønnesen
Tærtedej:
125 g blødt smør
60 g florsukker
1 stuetempereret æg
200 g mel
200 g marcipan
Fyld:
100 g mandler
100 g nødder
125 g smør
150 g sukker
3 spsk. piskefløde
3 spsk. hvedemel
Desuden:
Flødeskum af cirka 4 dl piskefløde
Et par spsk. solbær-sirup - efter behag
BLÅ BOG
Christian Tønnesen er 40 år og selvstændig møbelkonsulent.
Han bor i Åbyhøj ved Århus sammen med sin kone og to døtre.
- Hvorfra jeg har interessen for at bage, ved jeg egentlig ikke. Men at bage kager og brød er både sjovt og udfordrende for mig. Friskt hjemmebag er noget af det bedste at servere for gæster. Og så kan jeg også rigtigt godt selv lide det.
Christian meldte sig til Den store Bagedyst på opfordring fra sin mor.
Opskriften på hans mandeltærte har udspring i flere forskellige opskrifter og er tilrettet med årene, og det har bare gjort den bedre, forsikrer han.
Du kan følge Christian og hans opskrifter på:
www.facebook.com/ChristianTonnesenKagemanden
Sådan gør du:
Tærtedej:
Pisk smør og sukker skummende, tilsæt ægget og pisk det godt igennem.
Vend melet i dejen, til den er ensartet, og stil den på køl, til den er fast, cirka 30 minutter.
Rul dejen ud til en passende tærteform. Beklæd en tærteform med dejen og læg bagepapir ovenpå, fordel bønner eller ris på bagepapiret og bag tærtebunden ved 200° i 10-14 minutter. Kanterne skal være lyst bagte, inden tærten tages ud.
Fjern bagepapiret og bønnerne/risene og bag tærten yderligere 3-5 minutter.
Afkøl bunden i 10-15 minutter og riv derefter marcipanen ned i bunden.
Fyld:
Skold og afskal mandlerne, rist dem i ovnen ved 180º i 6-8 minutter, til de er gyldne.
Rist også nødderne i ovnen og afskal dem. Hak nødder og mandler groft.
Smelt smørret i en gryde, kom sukker, fløde og hvedemel i og rør, til konsistensen er ensartet.
Kom nødder og mandler i. Fordel nøddemassen over marcipanen og bag tærten ved 190° i 25-30 minutter.
Server tærten lun med flødeskum og solbærsirup.
Se vores lækkerier med brombær i galleriet her: