Kage og dessert

Napoleonshatte

9. oktober 2012 af Daniel Doose
Daniel fra Den Store Bagedysts favoritkager

Det skal du bruge:

Mørdej:

300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g stuetempereret smør
1 æg

Daniel Doose

Kransekagemasse:

250 g ren, rå marcipan
100 g sukker
1 æggehvide, 30 g

Desuden:

200 g god chokolade

Prøv også Stefans hindbærsnitter

BLÅ BOG

Daniel Doose er 29 år og uddannet lager- og transportarbejder, men arbejder som lastbilchauffør.
Daniel bor i Nykøbing S. sammen med sin kone og toårige datter.

- Jeg meldte mig til Den Store Bagedyst, fordi jeg hørte om det i radioen og tænkte, at det da skulle prøves. Jeg er altid med på den værste og nok lidt af en drengerøv. Så selvfølgelig skulle jeg da det, siger Daniel med et smil.

Hindbærrundsnitter og Napoleonshatte er hans favoritter, når det gælder kager.
- Det begyndte med, at jeg så Mette Blomsterbergs kransekage og tænkte, at jeg selv ville prøve at lave den. Siden har jeg prøvet mange forskellige kager. Men jeg er mest til de gode, gamle klassikere, siger Daniel, der bruger bagningen til at stresse af med.

- Jeg spiser faktisk ikke så meget kage selv. Men jeg nyder at gå og bage og bagefter se venner, famile og naboer nyde det, jeg har fremstillet.

Daniel har lånt opskriften på napoleonshatte fra Mette Blomsterberg. Han har dog undladt pistaciekerner, som
hun bruger i sin.

Sådan gør du:

Mørdej:

Rør alle ingredienserne sammen og stil dejen koldt
i en halv time.

Kransekagemasse:

Rør sukker og æggehvide sammen. Lad det trække
i cirka 1 time, til sukkeret
er opløst.
Sukkerhviden æltes ind i marcipanen lidt efter lidt,
til massen er ensartet.

Læg kagerne sammen:

Rul mørdejen forholdsvist tyndt ud og udstik cirkler, cirka 8 cm i diameter.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
I midten af hver cirkel lægges en kugle kransekagemasse på størrelse med en lille bordtennisbold. Tag en lille smule vand på hænderne, så hænger massen ikke i. Anvend aldrig mel til dette. Fold nu mørdejen op omkring kransekagekuglerne med ét tryk tre steder på én gang. Brug tre fingre: venstre hånds pege- og tommelfinger og højre hånds pegefinger.
Bag napoleonshattene ved 200º, til de er gyldne, det tager 8-10 minutter.
Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle helt, inden de dyppes i smeltet chokolade.

Prøv også Dittes fragilitéroulade med brombær

Sponsoreret indhold