Kage og dessert

Nøddekage med ricottacreme

19. maj 2018 Af Aller Media. Foto: Bjørn Jakobsen.
Denne nøddekage består af to bunde med et lækkert lag ricottacreme imellem. Kagen kan med fordel tilberedes dagen før brug.
10 personer
Nøddekage:
150 g hasselnøddekerner
50 g hvedemel
3 æg, str. M/L
125 g sukker
50 g smør
Ricottacreme:
500 g ricotta
Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
Korn af ½ stang vanilje
150 g sukker
¼ l piskefløde
Evt. lidt appelsinsaft
Pynt:
Flormelis

Fremgangsmåde:

Læg nødderne i et jævnt lag i en bradepande og bag dem ved 125° i ca. 45 min., til skallen brister og nemt gnides af i et viskestykke.

Lad nødderne afkøle og findel dem med mel i en foodprocessor.

Pisk æg og sukker skummende.

Vend ægge- og nøddeblandingerne med smeltet smør og fordel massen i to smurte, melede lagkage- eller springforme (ca. 22 cm i diameter).

Bag bundene i ca. 15 min. ved 180°, vend dem ud og lad dem afkøle på en rist.

Ricottacreme:

Pisk ricotta, appelsinskal, vaniljekorn og sukker godt sammen.

Pisk fløden til skum og vend dette med ricottacremen.

Smag til med appelsinsaft.

Læg en kagebund på et fad, sæt ringen fra formen omkring, fyld op med creme og læg den anden bund ovenpå.

Sæt kagen på køl – gerne til næste dag.

Drys med flormelis og servér.

Sponsoreret indhold