Nøddekage med ricottacreme

Fremgangsmåde:
Læg nødderne i et jævnt lag i en bradepande og bag dem ved 125° i ca. 45 min., til skallen brister og nemt gnides af i et viskestykke.
Lad nødderne afkøle og findel dem med mel i en foodprocessor.
Pisk æg og sukker skummende.
Vend ægge- og nøddeblandingerne med smeltet smør og fordel massen i to smurte, melede lagkage- eller springforme (ca. 22 cm i diameter).
Bag bundene i ca. 15 min. ved 180°, vend dem ud og lad dem afkøle på en rist.
Ricottacreme:
Pisk ricotta, appelsinskal, vaniljekorn og sukker godt sammen.

Banankage med nødder og tranebær
Pisk fløden til skum og vend dette med ricottacremen.
Smag til med appelsinsaft.
Læg en kagebund på et fad, sæt ringen fra formen omkring, fyld op med creme og læg den anden bund ovenpå.
Sæt kagen på køl – gerne til næste dag.
Drys med flormelis og servér.
