Økologisk frugtlagkage med avocadocreme

Det skal du bruge:
Lagkagebunde:
4 æg
125 g sukker
75 g hvedemel
75 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1 vaniljestang

Fyld:
1 kg bær
2 spsk. sukker
Creme:
½ l piskefløde
3 avocadoer
125 g flormelis
Saft af 2 citroner
1 vaniljestang
Lidt sukker
Prøv også: Nanas citronkage med blåbærcreme
BLÅ BOG
Evu Mahncke er 66 år, pensionist og fraskilt. Hun har en voksen datter og et barnebarn på to og et halvt år.
Evu elsker både at bage og at spise kager.
- Jeg havde tidligere meldt mig som testpilot til programserien Ha' det godt med Marianne Florman, i ansøgningen har jeg åbenbart skrevet, at jeg bager meget i min fritid, for det var faktisk DR1, der kontaktede mig og spurgte, om jeg havde lyst til at deltage i Den Store Bagedyst. Og jeg var ikke et øjeblik i tvivl. Det har været udfordrende, spændende og inspirerende at møde og dyste mod de andre deltagere. Vi har jo den fælles interesse, at vi elsker at bage kager og at glæde andre med dem, siger Evu.
Evu lægger vægt på, at hendes kager er økologiske i den ud-strækning, det kan lade sig gøre. Og grunden til, at netop denne kage hører til blandt hendes yndlinge, er, at den altid er en succes.
- Den er hurtig at lave, er sjældent på andres kagebord, og så er den meget delikat - og fyldt med vitaminer og
antioxydanter. Opskriften er min egen, og det er Camilla Plum, der har været inspirationskilde. Opskriften på bundene er stykket sammen af opskrifter, jeg har fundet på nettet.
Sådan gør du:
Lagkagebunde:
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt sukker. Pisk æg og sukker skummende.
Bland hvedemel, kartoffelmel, bage-pulver og vaniljesukker. Vend melblandingen
i æggemassen.
Rør, til der ikke er flere klumper.
Hæld dejen i en smurt, meldrysset springform, 24 cm i diameter, og bag den ved 175º nederst i ovnen
i 30-35 min.
Afkøl formen på en bagerist, til den er kold. Skær kagen igennem i tre lige tykke bunde med en brødkniv.
Fyld:
Mos 2⁄3 af bærrene groft og bland dem
med sukker. Resten skal bruges til pynt.
Avocadocreme:
Avocado, flormelis, citronsaft og vanilje blendes til mos. Tilsæt fløden og blend til en ensartet blød creme.
Montering af kagen:
Smør frugten ud over 2 bunde og fordel 1⁄3 af avocadocremen oven på frugten på begge bunde.
Læg de tre bunde sammen og smør resten af avocadocremen glat ud på toppen af lagkagen.
Lad kagen trække køligt i mindst 6 timer.
Beklæd eventuelt siden af kagen med udrullet marzipan. Pynt med bær, frugter, morgenfrue-blomster,
hjulkrone-blomster og/eller citronmelisseblade.
Tip:
Brug årstidens frugter eller dem, du holder mest af. Til denne kage har jeg brugt jordbær, hindbær, blåbær
og brombær. Køb færdige bunde eller bag dem selv.