Kage og dessert

Opskrift på madpandekager til Dukan kuren - Fase 1

3. oktober 2012 af Maria Rasmussen og Annemette Barbré
Det er i fase 1, også kaldet angrebsfasen, af Dukan kuren, hvor du vil opleve det hurtigste vægttab, fordi kosten stort set kun består af proteiner, der er svære for kroppen af fordøje. Her får du opskriften på madpandekager.

Fase 1 i Dukan kuren er ren protein

Det er i denne fase, du vil opleve det hurtigste vægttab med Dukan kuren, fordi kosten stort set udelukkende består af proteiner, der er svære for kroppen at fordøje.

Kroppen forbrænder flere kalorier, når den fordøjer protein end f.eks. fedt og kulhydrater. Den har desuden sværere ved at udnytte alle de kalorier, som rent protein indeholder.

Se også: Madplan til fase 1 på Dukan Kuren

Spis dig mæt, drik vand og tab dig med Dukan kuren

Når du følger Dukan kuren er det vigtigt, at du spiser dig mæt, men lad være med at overspise. Hold dig til tre hovedmåltider og to-tre mellemmåltider om dagen.

Du kan finde bøger med guides og opskrifter til Dukan Kuren her

Kom godt i gang med Dukan kuren i dag!

Det er vigtigt i Dukan kuren, at du drikker masser af vand, gerne 2 liter i døgnet, at du sparer på saltet, og at du spiser halvanden spiseskefuld havreklid hver dag.

Pierre Dukan foreslår, at du spiser havrekliden i en madpandekage, som du finder opskriften på nedenfor.

Du kan købe hvedeklid HER>>

Madpandekager
1,5 spsk. havreklid, 1,5 spsk. fromage frais, 1 æggehvide - eller et helt æg, hvis man tåler kolesterol, 1 spsk. Aspartam eller andet sødemiddel, lidt salt, et par dråber olie.
Du kan købe havreklid HER >>

Rør havreklid, fromage fraise og æg sammen i en skål, smag til med sødemiddel og salt. Kom olie på en tefalpande og tør det af igen. Bag pandekagerne, til de er gyldne på begge sider. Pandekagerne holder mindst en uge i køleskab. Pak dem ind i folie eller husholdningsfilm, så de ikke tørrer ud.

Nedenfor finder du et eksempel på en opskrift til aftensmaden under fase 1 i Dukan kuren

Aften: Roastbeef
(4-6 portioner) 1,3 kg oksefilet, salt og peber.

Forvarm ovnen til 240°, steg kødet i et fad i 15 minutter. Der må ikke tilsættes salt, før kødet er tilberedt. Reducer temperaturen til 160° og steg videre, til et stegetermometer viser 49° (ca. 35-45 min.). Sæt stegen på et skærebræt og lad den stå utildækket i 15 minutter. Krydr med salt og peber og skær den i skiver. Kolde rester kan serveres med en af saucerne, der er beskrevet i Ude og Hjemmes første tillæg om Dukan kuren.

Krydderurtedressing til Dukan kuren:
Ingredienser: 1 bouillonterning med lavt fedtindhold (kød, fisk eller grøntsager), 1 tsk. majsmel, 200 g fedtfrit fromage frais eller kvark, krydderurter og evt. lidt skalotteløg, salt og peber.
Fremgangsmåde: Opløs bouillonterningen i 1,5 dl lunkent vand i en gryde og rør majsmelet i. Varm blandingen op til det jævner, og lad det køle af igen. Tilsæt fromage frais og krydderurter. Smag til med salt og peber.

Du kan læse mere om de forskellige faser i Dukan kuren nedenfor:

Dukan kuren - fase 2
Dukan kuren - fase 3
Dukan kuren - fase 4

Sponsoreret indhold