Kage og dessert

Othellolagkage

7. maj 2012 af Gitte Heidi Rasmussen Foto:Inge Skovsdal
Den berømte othellolagkage

Det skal du bruge til din othellolagkage

2 lagkagebunde (se opskriften nedenfor)
1 portion flødecreme (se opskriften nedenfor)
100 g makroner
Evt. lidt portvin
100 g mørk overtrækschokolade
125 g marcipan
1 dl piskefløde pisket til skum
Evt. friske bær

Lagkagebunde:

(Bemærk: Opskriften er til 3 stk.)

4 æg
150 g sukker
2 spsk. koldt vand
100 g hvedemel
½ tsk. bagepulver

Fremgangsmåde til lagkagebunde

Varm ovnen op til 200° eller 225° afhængig af bageform (se nedenfor).

Pisk æggeblommer, sukker og vand skummende. Sigt hvedemel og bagepulver ned i æggemassen og vend det i med let hånd. Pisk æggehviderne stive og vend dem i.

Kom dejen i 3 smurte, meldryssede lagkageforme eller i en springform.

Bag lagkagebundene i 6-8 min. ved 225° i lagkageforme, eller bag en kage i springform i 40 min. ved 200°. Lad kagen/bundene afkøle på en bagerist. Flæk kagen i tre dele, hvis du har brugt en springform.

Fremgangsmåde til flødecreme

Læg husblassen i blød i 5-10 min. i koldt vand. Pres vandet fra. Kom husblassen i den varme kagecreme og lad den smelte under omrøring. Sæt cremen til afkøling, til den er halvstiv. Pisk fløden til flødeskum og vend den i cremen.

Fremgangsmåde til Othellolagkage

Læg den ene lagkagebund på et fad og fordel halvdelen af flødecremen over den.

Læg makronerne ovenpå og dryp evt. med lidt portvin. Kom resten af flødecremen på.

Smelt chokoladen over vandbad og fordel den over den anden lagkagebund. Læg denne på kagen som låg. Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker bagepapir.

Skær den i strimler i samme bredde som kagens højde og læg strimlerne omkring lagkagen.

Lad kagen trække i mindst 2 timer i køleskabet.

Pynt med flødeskum og bær inden servering.

Sponsoreret indhold