Kage og dessert

Påskelagkage med ananas og vaniljecreme

8. april 2014 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Påskelagkage er en flot kage med lækker vaniljecreme, syltet ananas og dejlig hvid chokolade. Kagen er pyntet med flødeskum og citronmelisse. Sæt den festlige kage på påskens kaffebord eller servér den som det søde punktum for en dejlig påskefrokost.

Påskelagkage med ananas og vaniljecreme

Ingredienser

Ca. 12-14 stykker
Begynd dagen før brug

Vaniljecreme
4 dl sødmælk
4 dl piskefløde
100 g sukker
1 vaniljestang
5 æggeblommer
6 store tsk. maizena

Lagkagebunde
3 store æg
1 spsk. vand
125 g sukker
50 g hvedemel
50 g kartoffelmel
½ tsk. bagepulver

Fyld
Vaniljecremen (se opskriften)
100 g gode makroner
350 g syltet ananas fra dåse
200 g god, hvid chokolade
½ l piskefløde pisket til skum
Evt. pynt

PRØV OGSÅ: Lone Landmands fragilité-kager med chokolade-nougatcreme

Fremgangsmåde

Vaniljecreme: Kom mælk, fløde, halvdelen af sukkeret og den flækkede vaniljestang i en tykbundet gryde. Varm blandingen op under omrøring - til den damper, den må ikke koge. Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret og maizenamelet. Hæld langsomt og under omrøring den dampende mælkeblanding i æggemassen og hæld hele blandingen tilbage i gryden. Varm op under gryden, mens du pisker, og bring cremen i kog. Lad den koge i 1 minuts tid og sæt den til afkøling.

Lagkagebunde: Tænd ovnen på 225° (ikke varmluft). Beklæd en springform med bagepapir.
Pisk æg, vand og sukker, til det er luftigt og lyst (mindst 10 min.). Bland de to slags mel og bagepulver og sigt det ned i æggeblandingen. Rør kortvarigt dejen sammen med en dejskraber, så den bevarer sin luftighed. Hæld dejen i springformen og sæt den straks i ovnen. Skru samtidig temperaturen ned til 200°. Bag kagen i ca. 15 min. afhængigt af din ovn. Tag den ud af formen og lad den køle helt af. Flæk den på tværs i tre dele.

Fyld: Læg nederste bund på et lagkagefad, dæk bunden med makronerne og fordel halvdelen af kagecremen ovenpå. Læg midterste bund over, fordel ananas og den anden halvdel af cremen ovenpå, slut af med sidste bund og sæt lagkagen koldt i nogle timer, så den kan sætte sig - gerne til næste dag.
Smelt den hvide chokolade og fordel den på lagkagens top. Pynt kagens sider med flødeskum og slut evt. af med pynt.

Galleri: 7 lækre opskrifter på brød

Sponsoreret indhold