Kage og dessert

Pærekage

30. april 2013 af Inger Marie Steen, Nørresundby
Sund kage til klassens time.

(26 personer)

Det skal du bruge:
4 æg (L)
300 g sukker
4 dl kærnemælk
200 g hvedemel
200 g hvid hvede
150 g grahamsmel
4 tsk. vaniljesukker
1 spsk. bagepulver
2 tsk. natron
3 tsk. mandelessens
75 g flydende margarine
1 dåse syltede pærer
50 g mandler

Orangekage

TIP

  • Der kan også bruges friske pærer til kagen. Skyl da 2 store pærer, skær dem i både, lige før du fordeler dem over dejen i et pænt dobbeltlaget mønster. Drys herefter med de hakkede, smuttede mandler. Pærekagen kan serveres med 1 spsk. cremefraiche 9 %.
  • Det anbefales, at de fleste af kagerne serveres den dag, de er bagt eller dagen derpå.
    Kagerne tørrer hurtigere ud, når fedtindholdet er reduceret.

Sådan gør du:
1. Pisk æg og sukker til en hvid og luftig masse.

2. Tilsæt kærnemælken skiftevis med de sammenblandede tørre ingredienser og pisk godt.

3. Kom mandelessens og flydende margarine i til sidst og rør dejen sammen til en jævn masse.

4. Kom dejen i et smurt tærtefad på minimum 30 cm.

5. Lad pærerne dryppe godt af og skær dem i både. Hæld kogende vand over mandlerne, vent et par minutter og smut dem. Hak dem herefter groft.

6. Fordel pærebåde over dejen og drys med hakkede mandler.

7. Bag kagen på midterste rille ved 175° varmluft i 40-50 min.

Drømmekage

Energi pr. person:
75 g kage = 150 kcal/630 kJ

Protein: 11 % (4 g)
Fedt: 11 % (2 g)
Kulhydrat: 75 % (28 g)
Tilsat sukker 30 % (12 g)
Kostfibre 3 % (2,5 g)

Dommerkommentar:
En virkelig skøn og velsmagende kage..

Bearbejdning af opskrifter: Lise Brinkman Madsen, professionsbachelor i ernæring og sundhed.

Sponsoreret indhold