Pæretærte med ingefær

12 stykker
Det skal du bruge:
1 kg pærer
Saft og revet skræl af 1 citron
1 æg
½ dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
½ dl græsk yoghurt 2 %
½ dl æblemos eller revet æble
½ dl rapsolie
¾ dl hvedemel
¾ dl grahamsmel
1½ tsk. bagepulver
3 spsk. mandelflager
½ dl havregryn
1 tsk. ingefærrod
Lav skøn kalkun
Sådan gør du:
Smør en springform (ca. 23 cm) med olie. Skræl pærerne, skær dem i skiver og bland dem med revet citronskræl og citronsaft. Pisk ægget med sukker, vaniljesukker, yoghurt og æblemos i en anden skål og bland olie i æggemassen. Tilsæt begge slags mel, bagepulver, mandelflager og havregryn og vend det forsigtigt i dejen.
Fordel halvdelen af pærestykkerne i bunden af springformenog hæld halvdelen af dejen over. Drys den fi nthakkede ingefær over dejen, læg resten af pærestykkerne ovenpå og slut af med resten af dejen. Bag tærten ved 170° i ca. 50 min. - sænk temperaturen til 160° og lad kagen bage færdig i ca. 20-30 min. Dæk kagen med alufolie, hvis den bliver mørk.
Lad kagen afkøle i 5 min., før den tages ud af formen. Servér den evt. med græsk yoghurt 2 %.