Risalamande

Ingredienser til risalamande
Risengrød
3 dl vand
175 g grødris
1 l sødmælk
Evt. salt
Kanelsukker
Risalamande med kirsebærsauce
Kornene fra 1 vaniljestang
1 portion kold, fast grød (se opskrift)
1 spsk. flormelis
100 g mandler
2½ dl piskefløde
Ca. ½ l kirsebærsauce
Alternativ til risalamande: Gammeldags æblekage
Fremgangsmåde til risalamande
Risengrød
Hæld vandet i en gryde og bring det i kog. Hæld risene i og rør rundt i dem, til vandet koger igen. Hæld mælken i lidt ad gangen og rør, til mælken koger. Skru ned for varmen. Lad grøden simre færdig under låg i ca. 50 min. Rør jævligt i grøden, mens den koger. Tag låget af de sidste 10 min., så væsken kan fordampe, og grøden bliver fast. Hvis grøden skal serveres som risengrød, kan den smages til med en anelse salt og serveres med kanelsukker.
Risalamande
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Bland vaniljekornene i den kolde grød og smag til med flormelis. Smut mandlerne, hak dem groft og bland dem i grøden. Pisk fløden til skum og vend den i grøden.
Opvarm evt. kirsebærsaucen og servér den til.
Tip Du kan bruge en rulle færdig risengrød fra køledisken til risalamanden. Men du skal være opmærksom på, at den er mere flydende end den hjemmelavede, så den skal varmes op og koges ind.