Kage og dessert

Små karameltærter med pistacienødder

2. juli 2013 af Helle Høgild Nielsen, www.madsymfonien dk/Foto: Mikael Rasmussen
Nemme at lave og hurtige at spise – gode som en dessertkage eller som en lille hapser til eftermiddagskaffen.

Nogle gange må det godt være lidt enkelt og nemt, og så gør det heller ikke noget, at det smager rigtig godt. Små tærter med sprød mørdej fyldt med chokoladekaramel lavet af kondenseret mælk og god sød mælkechokolade. Pyntet med striber af mørk chokolade og drysset med grofthakkede pistacienødder.

Ingredienser til små karameltærter med pistacienødder

Til 8 små tærter

Tærtebund:

Passion for søde sager

Helle Høgild Nielsens store passion er at bage kager, lave desserter og andre skønne lækkerier. Helle står bag bloggen www.madsymfonien.dk, hvor hun deler ud af sine egne opskrifter.
Helle har en bachelor i sprog og kommunikation.

50 g smør
100 g hvedemel
25 g flormelis
Korn fra en halv vaniljestang
1½ tsk. kakao
1 pasteuriseret æggeblomme

Chokoladekaramel:

160 g kondenseret mælk
100 g mælkechokolade

Pynt:

Grofthakkde pistacienødder
Smeltet mørk chokolade

PRØV OGSÅ: Æble-karamellagkage

Fremgangsmåde til karameltærter

Skær smørret i mindre stykker i en skål, og smuldre det sammen med melet, til der ingen klumper er. Tilsæt flormelis og vaniljekorn. Kom halvdelen af blandingen i en anden skål og tilsæt kakao. Saml dejene hurtigt med æggeblommen. Lad vanilje- og kakaodejen hvile i køleskab i ca. 30 minutter.

Rul vanilje- og kakaodejen ud og brug et glas med en diameter på 8 cm eller en anden udstiksform til at udstikke en cirkel, der passer perfekt i de små tærteforme (diameter 7 cm). Pensl de små tærteforme med lidt olie, og læg dejen i formene. Bag de små bunde ved 200°C på den midterste rille i ovnen i ca. 12-15 minutter eller indtil kanterne er gyldne og sprøde. Lad tærterne afkøle på en rist.

Bræk chokoladen i mindre stykker. Varm den kondenserede mælk op i en gryde, til den er lige ved at nå kogepunktet. Skru ned til svag varme og tilsæt chokoladen. Rør rundt i blandingen, indtil det er en ensartet masse. Fjern gryden fra varmen efter et par minutter. Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur i ca. 20 minutter eller indtil den er blevet tyk.

Kom karamellen i en engangssprøjtepose, og fordel den oven på tærterne. Pynt med grofthakkede pistacienødder og smeltet mørk chokolade.

PRØV OGSÅ: Karamelliseret pære

Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige
HER

Her er 2012's top 10 kageopskrifter

Vi har samlet de mest populære kageopskrifter i 2012, og samlet dem i et galleri nedenfor. God bagelyst!

Sponsoreret indhold