Kage og dessert

Sprøde ingefærsmåkager

15. april 2014 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Lone Landmands skønne ingefærsmåkager er bagt med kandiseret ingefær og desuden krydret med kardemomme. De er nemme at bage og smager fantastisk til en kop kaffe eller te.

Lone Landmands sprøde ingefærsmåkager

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Ingredienser

Ca. 55 stk.

125 g rørsukker
125 g smør
2 æggeblommer
¾ tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
30 g kandiseret ingefær
180 g mel med lavt
proteinindhold, ca. 10 %

PRØV OGSÅ: Lone Landmands chokoladesmåkager med chili

Fremgangsmåde

Hæld rørsukker, smør, æggeblommer, kanel og kardemomme i en røreskål og pisk det sammen til en ensartet masse.
Hæld et par spiseskefulde af det afvejede mel ud over den kandiserede ingefær og hak blandingen meget fint. Hæld blandingen og resten af melet i røreskålen og rør dejen jævn.
Skrab dejen ud på et stykke bagepapir og form den til en aflang firkantet blok, ca. 30 cm lang. Pak dejen ind i bagepapiret og læg den i køleskabet i nogle timer.
Opvarm ovnen til 180° (ikke varmluft). Beklæd nogle bageplader med bagepapir eller smør dem grundigt.
Skær dejen ud i ca. 2 mm tykke skiver og fordel disse på bagepladerne. Bag hver plade i 8-10 min. afhængigt af din ovn.
Lad småkagerne stivne i kort tid, efter at de er kommet ud af ovnen, og læg dem på en bagerist til afkøling.
Opbevar de sprøde, krydrede småkager i en kagedåse og glæd dig selv, familie eller gæster med en kage til teen eller kaffen.

Sponsoreret indhold