Kage og dessert

Squashkage med ostecreme

23. januar 2020 Af Betina Outsen. Foto: Martin Tanggaard.
Squashkage er en sundere kage og er perfekt til klassens time.
22 personer
Squashkage:
150 g farin ½ dl olie
4 æg (L)
200 g grahamsmel
150 g hvedemel
1½ tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
¾ tsk. salt
1½ tsk. natron
2½ tsk. kanel
1½ dl kærnemælk
300 g squash
Ostecreme:
60 g flydende margarine
75 g flormelis
75 g Philadelphia neutral smøreost 11 %
Evt. 40 g hasselnødder

Denne squashkage er dejlig luftig, og den bevarer sin fugtighed i mere end én dag. Selv om kagen smager dejligt i sig selv, så løfter smagen af den søde og syrlige ostecreme kagen op på et niveau, hvor man får lyst til at spise et stykke mere.

Fremgangsmåde:

Bland farin og olie. Pisk æggene i ét ad gangen.

Bland grahamsmel, hvedemel, vaniljesukker, bagepulver, salt, natron og kanel.

Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med kærnemælken, til dejen får en halvtyk konsistens.

Skyl squashen, riv den groft og vend den i dejen til din squashkage.

Beklæd en bageform (24 × 30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.

Bag din squashkage på midterste rille ved 175° varmluft i 35 min.

Lad din squashkage afkøle på en bagerist.

Rør ostecremen sammen og fordel den i et tyndt lag over din squashkage.

Pynt evt. med hakkede hasselnødder.

Energi pr. person:
60 g squashkage uden nødder = 150 kcal/630 kJ
Protein: 7 % (3 g)
Fedt: 30 % (5 g)
Kulhydrat: 61 % (22,5 g)
Tilsat sukker: 11 % (9 g)
Kostfibre: 2 % (1,5 g)

Bearbejdning af opskrifter: Lise Brinkman Madsen, professionsbachelor i ernæring og sundhed.

Sponsoreret indhold