Squashkage med ostecreme

Denne squashkage er dejlig luftig, og den bevarer sin fugtighed i mere end én dag. Selv om kagen smager dejligt i sig selv, så løfter smagen af den søde og syrlige ostecreme kagen op på et niveau, hvor man får lyst til at spise et stykke mere.
Fremgangsmåde:
Bland farin og olie. Pisk æggene i ét ad gangen.
Bland grahamsmel, hvedemel, vaniljesukker, bagepulver, salt, natron og kanel.
Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med kærnemælken, til dejen får en halvtyk konsistens.

Gulerodskage med ostecreme
Skyl squashen, riv den groft og vend den i dejen til din squashkage.
Beklæd en bageform (24 × 30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
Bag din squashkage på midterste rille ved 175° varmluft i 35 min.
Lad din squashkage afkøle på en bagerist.
Rør ostecremen sammen og fordel den i et tyndt lag over din squashkage.
Pynt evt. med hakkede hasselnødder.
Energi pr. person:
60 g squashkage uden nødder = 150 kcal/630 kJ
Protein: 7 % (3 g)
Fedt: 30 % (5 g)
Kulhydrat: 61 % (22,5 g)
Tilsat sukker: 11 % (9 g)
Kostfibre: 2 % (1,5 g)
Bearbejdning af opskrifter: Lise Brinkman Madsen, professionsbachelor i ernæring og sundhed.
