Stefans Hindbærsnitter

Det skal du bruge:
Mørdej:
200 g smør
1 spsk. sukker
1 stang vanilje
350 g hvedemel
1 ksp. salt
1 æg

Stefan Rodbjerg Jacobsen
Hindbærsnitte-marmelade:
200 g hindbær, gerne frosne
200 g sukker
½ dl vand
Glasur:
300 g flormelis
1 dl varmt vand
Desuden:
Krymmel til pynt
Eventuelt små kageforme
Prøv også Evus økologiske frugtlagkage med avocadocreme
BLÅ BOG
Stefan Rodbjerg Jacobsen er 37 år og bor ved Randes med sin kone og tre døtre på tre, otte og 10 år. Stefan er oprindeligt uddannet grafiker, men arbejder i dag som selvstændig med it- og legetøjsløsninger til handicappede.
- Jeg bager, fordi det giver mig mulighed for at koble af efter en stresset hverdag. Før i tiden byggede jeg hus, nu bager jeg, siger Stefan med et smil.
- Desuden er det jo altid rart at have noget nybagt i huset.
Stefan blev opfordret af flere til at melde sig til Den Store Bagedyst, og han syntes, det kunne være sjovt at udfordre sig selv.
- Og så ville jeg gerne vise danskerne, at man sagtens kan bage kager med blomster og pynt og stadigt være en rigtig mand, siger Stefan.
- Jeg kan ikke helt gøre rede for, hvor opskriften på mine hindbærsnitter kommer fra. Jeg tror, den er en sammensætning af flere forskellige opskrifter blandet sammen i hukommelsen og så endt sådan her.
- Hindbærsnitten er min yndlingskage, fordi den er hurtig og nem at lave, og stort set alle elsker en god hindbærsnitte. Og så fylder den det samme som en rugbrødsmad i pigernes madpakke - og passer også lige ned i en lomme. Det gode ved hindbær- snitten er, at der er lidt sødt, lidt surt
og lidt at tygge på. Det gør den til den perfekte kage for mig.
Sådan gør du:
Mørdej:
Skær smørret i tern på cirka 1 x 1 cm.
Flæk vaniljestangen og bland kornene med sukkeret.
Bland mel, vaniljesukker og salt.
Rør ægget sammen.
Smuldr smørret i melblandingen og bland, indtil det minder om savsmuld. Saml dejen med ægget, lidt ad gangen, så dejen ikke bliver for våd.
Læg dejen på køl, mens marmeladen tilberedes:
Hindbærsnitte-marmelade:
Dæk bunden af en lille gryde med vand, højst ½ dl.
Hæld bær og sukker i gryden og sæt det til at koge. For at få en god marmelade skal det hele koges op til cirka 103°.
Rør undervejs. En god fingerregel er, at boblerne på overfladen skal hænge sammen, så er det færdigt.
Afkøl marmeladen inden den bruges til snitterne.
Læg snitterne sammen:
Del mørdejen i 2 lige store dele og rul dem ud i bradepande-størrelse. Den ene bund prikkes med en gaffel, så den ikke hæver op i ovnen. Fordel den afkølede marmelade på bunden og læg den anden, udrullede mørdej ovenpå, prik også den med en gaffel.
Det kan være svært at få lagt den øverste bund på. Prøv at rulle den op på en kagerulle. Du kan også rulle den ud på et stykke bagepapir og lægge den i fryseren et lille stykke tid. Så kan den lægges på med bagepapiret øverst, som herefter trækkes forsigtigt af.
Hindbærsnitterne bages ved 200°, indtil de er gyldne. Det tager cirka 15-20 minutter.
Glasur:
Når snitterne er bagt, skal der glasur på. Hvis kagen er hævet lidt i ovnen, kan den presses forsigtigt ned, mens den er varm.
Jeg foretrækker at skære snitterne, mens de er varme, og inden jeg kommer glasur på. Jeg laver som regel mine cirka 7 x 10 cm.
Jeg lader snitterne stå samlet, mens jeg putter glasuren på:
Bland flormelis og lunkent vand. Glasur er en smagssag. Jeg kan godt lide et tykt lag. Inden glasuren tørrer helt, kan man pynte med krymmel. Pynt eventuelt ved hjælp af forskellige forme, der holder krymmelen ude eller inde i forskellige figurer.
