Kage og dessert

Sveas chokoladekage

12. marts 2012 af Pia Andreassen / Foto: Martin Tanggaard.
Skøn chokoladekage med top af mascarpone

Hvis du også elsker chokoladekage, så skal du helt sikkert prøve Sveas chokoladekage. Sveas chokoladekage skal pyntes med årstidens frugter/bær, så denne chokoladekage kan med succes laves hele året rundt.

Det skal du bruge til Sveas chokoladekage:
(12-14 stykker chokoladekage)

Dej: 200 g mørk chokolade 70%
150 g smør
5 æg (str. m/l)
225 g rørsukker
1½ tsk.bagepulver
130 g hvedemel
Endvidere: ¾ dl
Stroh-rom 60 % eller 80 %

Topping:

300 g Mascarpone
ca. 4 spsk. akaciehonning
1 dl cremefraiche 18 %.

Pynt:

Årstidens frugter/bær, her er brugt hindbær.

Prøv også en lækker chokoladekage med appelsinsirup

Sådan laver du Sveas chokoladekage:

Dej: Smelt hakket chokolade og smør i en tykbundet gryde ved svag varme. Pisk æg og sukker hvidt og cremet med elpisker. Rør den
afkølede chokoladeblanding i. Sigt melet i og rør forsigtigt rundt med grydeske. Hæld dejen i en springform (ca. 27 cm i dia.), beklædt med bagepapir.

Bag din chokoladekage på anden nederste rille ved 170° i 30-35 min. Prøv efter med dejnål.

Topping:

Røres sammen mens kagen bager. Sæt i køleskab. Smag evt. til med mere honning. Tag den afkølede chokoladekage over på et fad el.lign.
Dryp rom over i cirkelbevægelser med en teske. Bred derefter topping over.

Lad nu den færdigpyntede chokoladekage trække i køleskab i mindst et par timer, gerne natten over.

Pynt med årstidens frugt/bær lige inden servering.

Vild med denne opskrift på chokoladekage? Prøv også opskriften på en yndlings chokoladekage

Tilberedningstid:

Ca. 3 timer, heraf arbejdstid ca. 25 min.

Sveas chokoladekage transporteres i springform. Frugt/bær i plastbeholder.

Sponsoreret indhold