Kage og dessert

Tærte med kokosremonce og bær

18. juni 2014 af Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring
Den skønneste tærte med masser af smag og sødme

Opskrift på tærte med kokosremonce og bær

10 personer
Sværhedsgrad: Medium
Arbejdstid: 30 minutter
Bagetid: Cirka 45 minutter
Temperatur: 180°, varmluft

Mørdej:

100 g blødt smør
200 g hvedemel
70 g lyst rørsukker
2-3 spsk. vand

Kokosremonce:

100 g blødt smør
100 g lyst rørsukker
100 g marcipan
50 g kokosmel
1 spsk. hvedemel
2 æg
300 g friske bær

Tilbehør:

Cremefraiche eller vaniljeis

SE OGSÅ: Bærtærte med mandelmel

Fremgangsmåde til tærte med kokosremonce og bær

Mørdej: Smuldr det bløde smør sammen med hvedemel og sukker til det minder om brødkrummer. Saml hurtigt dejen med en smule vand. Ælt kun lige kort, til dejen er ensartet, dæk den derefter med husholdningsfilm og kom den i køleskabet i 30 minutter. Lav i mellemtiden fyldet.

Fyld: Ælt det bløde smør sammen med sukker og marcipan, indtil det er en ensartet masse. Tilsæt kokosmel, hvedemel og de 2 æg. Rør det rigtig godt sammen.

Montering: Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på cirka 4 mm og kom den over i en tærteform, diameter cirka 20 cm og gerne med løs bund. Fordel fyld­et i tærten og placér rengjorte og skyllede bær ned i fyldet. Bag tærten ved 180° i cirka 45 minutter, til kanten er gylden, og fyldet har sat sig.

Servér med kold cremefraiche eller vaniljeis.

SE OGSÅ: Citrontærte

Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER

Årets top 10 kager

Sponsoreret indhold