Kage og dessert

Tærte med nødder

2. december 2014 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
En fyldig tærte med chokolade, nødder og vanilje. Den smager herligt til en kop kaffe eller te, men er også perfekt som dessert evt. sammen med lidt vaniljeis.

Lone Landmands tærte med nødder

Ca. 12-14 stykker

Ingredienser

Tærtebund
150 g mel
100 g rørsukker
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker eller
kornene fra ½ stang vanilje
100 g smeltet smør

Fyld
75 g smør
75 g rørsukker
50 g mørk muscovadosukker
Kornene af 1 stang vanilje
4 spsk. fløde
200 g finthakkede nødder
100 g god, mørk, grofthakket chokolade

PRØV OGSÅ Lone Landmands blåbærkage med citron

Fremgangsmåde

Tærtebund: Smør en tærteform på ca. 22 cm.
Bland mel, rørsukker, bagepulver og vanilje sammen og rør det smeltede smør i. Læg dejen i formen og tryk den først op langs formens sider og dernæst ud i bunden. Sæt formen i fryseren, mens fyldet laves.

Forvarm din ovn til 175° (ikke varmluft).

Fyld: Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt rørsukker, muscovadosukker, vaniljekorn, fløde og nødder. Lad det hele få et opkog og tag gryden fra varmen.

Tærte: Tag tærteformen ud af fryseren, fordel den grofthakkede chokolade over bunden og fordel nøddefyldet ovenpå. Sæt formen i den varme ovn og bag tærten i ca. 30 min., eller til kanterne er fint gyldne. Tærten skal være helt afkølet inden servering.

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Galleri: 7 lækre opskrifter på brød

Sponsoreret indhold