Tærte med nødder

Lone Landmands tærte med nødder
Ca. 12-14 stykker
Ingredienser
Tærtebund
150 g mel
100 g rørsukker
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker eller
kornene fra ½ stang vanilje
100 g smeltet smør
Fyld
75 g smør
75 g rørsukker
50 g mørk muscovadosukker
Kornene af 1 stang vanilje
4 spsk. fløde
200 g finthakkede nødder
100 g god, mørk, grofthakket chokolade
PRØV OGSÅ Lone Landmands blåbærkage med citron
Fremgangsmåde
Tærtebund: Smør en tærteform på ca. 22 cm.
Bland mel, rørsukker, bagepulver og vanilje sammen og rør det smeltede smør i. Læg dejen i formen og tryk den først op langs formens sider og dernæst ud i bunden. Sæt formen i fryseren, mens fyldet laves.
Forvarm din ovn til 175° (ikke varmluft).
Fyld: Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt rørsukker, muscovadosukker, vaniljekorn, fløde og nødder. Lad det hele få et opkog og tag gryden fra varmen.
Tærte: Tag tærteformen ud af fryseren, fordel den grofthakkede chokolade over bunden og fordel nøddefyldet ovenpå. Sæt formen i den varme ovn og bag tærten i ca. 30 min., eller til kanterne er fint gyldne. Tærten skal være helt afkølet inden servering.

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.