Vaniljekranse

Ca. 100 stk.
Det skal du bruge til vaniljekranse:
Læs også: Flæskesteg med rosmarin
1 vaniljestang
250 g sukker
200 g mandler
500 g hvedemel
350 g koldt smør
1 letpisket æg
Sådan laver du vaniljekranse
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Bland vaniljekorn og sukker. Klip vaniljestangen i papirtynde "skiver" og bland også dem med sukkeret.
Hak mandlerne ganske fint.
Bland mel, sukkerblanding og mandler i en stor skål.
Hak smørret i og smuldr det med melblandingen.
Saml dejen med ægget og ælt den til en ensartet masse.
Lad dejen hvile i 1-2 timer i køleskabet.
Opvarm ovnen til 200°.
Montér kødhakkemaskinen med et sæt kageplader og kør dejen igennem til lange stænger.
Skær dejstængerne i ca. 10 cm lange, skrå stykker og form dem til kranse.
Sæt kransene på en plade med bagepapir og bag dem i den varme ovn på næstøverste rille i ca. 10 min. Lad dem afkøle på rist.
Tip!
Har du ikke en kødhakkemaskine, kan dejen blot rulles i lange stænger på ca 1 cm's tykkelse, skæres ud og samles i kranse.