Kage og dessert

Adventskrans

10. december 2015 af Lars Juul
Dejlig gærkage krydret med kanel og kardemomme og med fyld af hakkede mandler, kandiseret appelsinskal og rosiner.

Ingredienser

40 g gær
1½ dl vand
500 g mel
50 g sukker
50 g smør
1 nip kanel
1 nip kardemomme
1 nip salt
2 æg
40 g rosiner
30 g hakkede mandler
30 g kandiseret appelsinskal i tern eller sukat
Mælk eller sammenpisket æg til pensling

PRØV OGSÅ: Skærekage med valnødder

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vand. Tilsæt mel, sukker, blødt smør, krydderier og æg og ælt det hele sammen. Dejen skal være smidig og glat. Tilsæt rosiner, mandler og appelsinskal og ælt det ind i dejen. Lad dejen hvile i 45 min. Form dejstykket til en krans og lad den efterhæve i en time.
Varm ovnen op til 220°. Stryg kransen med mælk eller æggestrygelse og sæt den i ovnen. Skru straks ned til 200°.
Bag kagen i ca. 8-10 min., til den er fint gylden. Hold øje med farven.
Nyd adventskransen friskbagt. Skær den i skiver og spis den evt. med smør på.

Sponsoreret indhold