Kage og dessert

Æblekage med marengs

5. september 2016 af Boel Ottmer
Saftig æblekage med mandler toppet med sprød marengs.

Ca. 12 stykker

Ingredienser

Æblekage
150 g smør
1 æg
2 æggeblommer
1½ dl sukker
2½ dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
3-4 bitre mandler
Ca. 4 skrællede æbler

Marengs
2 æggehvider
1 dl sukker

PRØV OGSÅ: Blåbærkage med limelåg

Fremgangsmåde

Æblekage: Smelt smørret. Pisk æg, æggeblommer og sukker hvidt og skummende. Bland melet med bagepulver og revne mandler og rør blandingen ud i æggemassen sammen med det smeltede smør.
Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Skær æblerne i tynde både og stik disse ned rundt omkring i dejen.
Bag kagen i nederste del af ovnen i ca. 30 min. ved 175°.

Marengs: Pisk hviderne til et fast skum. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt under piskning og fortsæt med at piske, til hviderne er helt stive. Sprøjt marengsen ud på kagen, når den har bagt i 30 min. Sæt kagen tilbage i nederste del af ovnen og lad den efterbage i 15-20 min.

Fristende chokoladekager:

Fristende chokoladekager

Sponsoreret indhold