Æblekage med marengs

Ca. 12 stykker
Ingredienser
Æblekage
150 g smør
1 æg
2 æggeblommer
1½ dl sukker
2½ dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
3-4 bitre mandler
Ca. 4 skrællede æbler
Marengs
2 æggehvider
1 dl sukker
PRØV OGSÅ: Blåbærkage med limelåg
Fremgangsmåde
Æblekage: Smelt smørret. Pisk æg, æggeblommer og sukker hvidt og skummende. Bland melet med bagepulver og revne mandler og rør blandingen ud i æggemassen sammen med det smeltede smør.
Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Skær æblerne i tynde både og stik disse ned rundt omkring i dejen.
Bag kagen i nederste del af ovnen i ca. 30 min. ved 175°.
Marengs: Pisk hviderne til et fast skum. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt under piskning og fortsæt med at piske, til hviderne er helt stive. Sprøjt marengsen ud på kagen, når den har bagt i 30 min. Sæt kagen tilbage i nederste del af ovnen og lad den efterbage i 15-20 min.