Kage og dessert
Æblemousse med brombærpuré og mynte
26. september 2016 af Kristina Marckmann
Nem dessert med mynte, brombær, æble, ahornsirup og vanilje.

4 personer
Ingredienser
200 g brombær
5 mynteblade
1 spsk. ahornsirup
3 æbler
3 blade husblas
½ dl vand
½ stang vanilje
2 spsk. sukker
1½ dl piskefløde
Pynt
Mynteblade
8 hele brombær
Fremgangsmåde
Blend brombærrene med mynteblade og sirup.
Skræl æblerne og skær dem i tern.
Sæt hussblassen i blød. Kog æblerne med vand under låg ved svag varme i ca. 15 min. sammen med den flækkede vaniljestang. Blend æblerne med sukkeret, rør husblassen ud i den varme mos og lad derpå mosen køle af.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i.
Fordel brombærblandingen i bunden af 4 portionsglas.
Kom forsigtigt æblemoussen over og stil glassene på køl i mindst 2 timer.
Anret æblemoussen med et par brombær og lidt friske mynteblade på toppen og servér.
10 lækre kager og desserter med pærer:
10 lækre kager og desserter med pærer
