Æble-kanelsnurrer

Fremgangsmåde:
Smuldr gær i lillefingervarm mælk. Tilsæt sukker og salt. Pisk ægget let, og rør det i.
Ælt ca. ¾ af hvedemelet i dejen. Rør det bløde smør i, og ælt det helt ind i dejen.
Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til dejen er glat og skinnende.
Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til et stort rektangel (ca. 30 x 60 cm). Fordel remonce (se nedenfor) over hele dejen, og drys med æble.
Fold dejen hen over sig selv 2 gange på den lange led, så du har 3 lag. Rul den fyldte dej lidt tyndere ud.
Klip 1½ cm brede strimler på den korte led, så strimlerne bliver ca. 20 cm lange. Sno hver strimmel omkring sig selv 4-5 gange, så den bliver twistet hele vejen. Rul den derefter omkring din pegefinger, og fold enderne ind under snurren.

Kanelsnegle med remonce i bradepande
Læg de fyldte snurrer på 2 bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve i 40 minutter.
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Pensl snurrerne med let sammenpisket æg, og drys mandelflager over.
Bag dem gyldne i 15-17 minutter.
