bagværk

Æble-kanelsnurrer

25. april Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Tegner.
Disse snurrer med æble og kanel smager helt vidunderligt. Snurrerne er både bløde, snaskede og fyldt med smag!
16 personer
Snurrer:
25 g gær
3 dl mælk
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
600 g hvedemel
100 g blødt smør
1 æg til pensling
35 g ristede mandelsplitter eller -flager til drys
Remonce:
140 g marcipan
50 g brun farin
60 g rørsukker
2 spsk. stødt kanel
125 g blødt smør
3 æbler

Fremgangsmåde:

Smuldr gær i lillefingervarm mælk. Tilsæt sukker og salt. Pisk ægget let, og rør det i.

Ælt ca. ¾ af hvedemelet i dejen. Rør det bløde smør i, og ælt det helt ind i dejen.

Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til dejen er glat og skinnende.

Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til et stort rektangel (ca. 30 x 60 cm). Fordel remonce (se nedenfor) over hele dejen, og drys med æble.

Fold dejen hen over sig selv 2 gange på den lange led, så du har 3 lag. Rul den fyldte dej lidt tyndere ud.

Klip 1½ cm brede strimler på den korte led, så strimlerne bliver ca. 20 cm lange. Sno hver strimmel omkring sig selv 4-5 gange, så den bliver ­twistet hele vejen. Rul den derefter omkring din pegefinger, og fold enderne ind under snurren.

Læg de fyldte snurrer på 2 bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve i 40 minutter.

Tænd ­ovnen på 200° varmluft.

Pensl snurrerne med let sammenpisket æg, og drys mandelflager over.

Bag dem gyldne i 15-17 minutter.

Sponsoreret indhold