boller

I køkkenet med Julie Berthelsen: Kanin-boller

14. april 2016 af Julie Berthelsen. Foto: Gregers Overvad
Julie Berthelsen har lavet de sødeste små kanin-boller. Perfekte til børnefødselsdagen - eller bare til at gøre hverdagen lidt festligere.

8-10 stk.

LÆS OGSÅ: I køkkenet med Julie Berthelsen: Skinke- og grøntsagsmuffins

Ingredienser

50 g gær

4 spsk. vand

1½ dl letmælk

3 tsk. sukker

½ tsk. salt

1/4 dl olie

400 g hvedemel

1 æg til pensling

LÆS OGSÅ: Den hotteste kur netop nu: Sense – slank med fornuft

Sådan gør du

Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt resten af ingredienserne, dog kun halvdelen af melet. Fortsæt med at ælte og tilsæt resten af melet lidt efter lidt, indtil dejen slipper. Det kan også gøres i en røremaskine.

Tril dejen til en aflang pølse og del den i 8-10 stykker med en kniv. Form dejstykkerne til runde boller, men lav en rund spids til kaninhoved og snude. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tag så en saks og lav et skråt klip ind i dejen, så du laver to lange kaninører. Dyp evt. saksen i vand imellem hvert klip, så dejen slipper let. Læg et viskestykke over bollerne og lad dem hæve i 10 min.

Pensl dem med pisket æg, inden du sætter dem i ovnen. Bag dem i 12 min. ved 225 grader i en almindelig ovn.

LÆS OGSÅ: Fem fremmede ammede hendes søn

Du kan sagtens lave kaninbollerne i god tid. Put dem blot i fryseposer og frys dem ned.

Sponsoreret indhold