I køkkenet med Julie Berthelsen: Kanin-boller
8-10 stk.
LÆS OGSÅ: I køkkenet med Julie Berthelsen: Skinke- og grøntsagsmuffins
Ingredienser
50 g gær
4 spsk. vand
1½ dl letmælk
3 tsk. sukker
½ tsk. salt
1/4 dl olie
400 g hvedemel
1 æg til pensling
LÆS OGSÅ: Den hotteste kur netop nu: Sense – slank med fornuft
Sådan gør du
Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt resten af ingredienserne, dog kun halvdelen af melet. Fortsæt med at ælte og tilsæt resten af melet lidt efter lidt, indtil dejen slipper. Det kan også gøres i en røremaskine.
Tril dejen til en aflang pølse og del den i 8-10 stykker med en kniv. Form dejstykkerne til runde boller, men lav en rund spids til kaninhoved og snude. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tag så en saks og lav et skråt klip ind i dejen, så du laver to lange kaninører. Dyp evt. saksen i vand imellem hvert klip, så dejen slipper let. Læg et viskestykke over bollerne og lad dem hæve i 10 min.
Pensl dem med pisket æg, inden du sætter dem i ovnen. Bag dem i 12 min. ved 225 grader i en almindelig ovn.
LÆS OGSÅ: Fem fremmede ammede hendes søn
Du kan sagtens lave kaninbollerne i god tid. Put dem blot i fryseposer og frys dem ned.