Madboller med ost og græskarkerner

Lone Landmands madboller med ost og græskarkerner

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Ca. 25 stk.
Ingredienser
5 dl koldt vand
1 dl kærnemælk
15 g gær
100 g revet goudaost
2 tsk. fint salt
¼ tsk. friskkværnet peber
1 dl jomfruolivenolie
100 g græskarkerner
800 g hvedemel
Lidt olie eller vand til pensling
PRØV OGSÅ: Lone Landmands porterbrød
Fremgangsmåde
Hæld vand og kærnemælk i en røreskål - gerne til en køkkenmaskine. Udrør gæren i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen sammen i mindst 15 min. Tilsæt ikke mere mel, selv om dejen er klistret - sådan skal den være.
Sæt husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve til mindst dobbelt størrelse på et lunt eller køligt sted afhængigt af, hvor hurtigt du vil i gang med at bage.
Tænd ovnen på 225° (ikke varmluft). Beklæd to bageplader med bagepapir eller smør dem grundigt.
Tag dejen mellem to spisesker og afsæt klumperne på bagepladerne. Pensl med en blanding af olivenolie og vand eller bare en af delene.
Lad bollerne efterhæve i en halv time og bag pladerne én ad gangen i 15-18 min. afhængigt af din ovn. Madbollerne skal bages pænt gyldne og sprøde i bunden. Læg dem til afkøling på en rist.