bagværk

Femkornsstænger med kommen

11. oktober 2016 af Anne Skovgaard Petersen
Små, lækre brød bagt med femkornsblanding, sirup, sigtemel, grahamsmel og pizzamel. Brødene er krydret med kommen og er velegnede som tilbehør til fx suppe.

Ca. 12 stk.

Ingredienser

2 dl femkornsblanding
3 dl vand
25 g gær
6 dl håndvarmt vand
2 tsk. salt
1 spsk. sirup
1 tsk. kommen
225 g sigtemel
180 g grahamsmel
400-450 g pizzamel

PRØV OGSÅ: Scones med jalapenos og cheddar

Fremgangsmåde

Kog femkornsblandingen 5 min. i 3 dl vand. Rør indimellem i blandingen og hæld den derpå i en sigte. Skyl med koldt vand og lad den dryppe af.
Smuldr gæren og rør den ud i 6 dl håndvarmt vand. Tilsæt salt, sirup, kommen, sigtemel, grahamsmel og næsten alt pizzamelet. Ælt dejen i 10 min. på maskine eller i hånden og tilsæt mere mel, til dejen lige netop slipper skål eller bord. Lad den hæve lunt og tildækket i 1 time. Skrab derpå dejen ud på et meldrysset bord og træk den ud i en firkant uden at trykke luften ud af den.
Del dejpladen på tværs på midten og del hvert stykke i 6 brede strimler. Læg disse på bagepapir og lad dem efterhæve lunt og tildækket i ca. 20 min.
Sæt en plade i ovnen og varm ovnen op til 275°. Træk bagepapiret med brødene over på den varme plade og sæt pladen i ovnen. Spray lidt vand i ovnen og sænk varmen til 250°. Bag brødene i ca. 16 min. på midterrillen. Lad dem køle af på en rist.

7 lækre opskrifter på brød:

Galleri: 7 lækre opskrifter på brød

Sponsoreret indhold