bagværk

I køkkenet med Julie Berthelsen: Skinke- og grøntsagsmuffins

14. april 2016 af Julie Berthelsen. Foto: Gregers Overvad
Julie Berthelsen har været i køkkenet og har lavet de lækreste madmuffins med broccoli og skinke. Perfekte til børn.

Skinke- og grønsagsmuffins

12 stk.

LÆS OGSÅ: Julie Berthelsen serverer: Muffinbrød

Ingredienser

150 g broccoli eller blomkål – evt. et mix af begge, ca. 75 g.
½ lille løg

1 spsk. olie

100 g skinkepålæg

4 æg

100 g revet mild ost

100 g fuldkornshvedemel

125 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

½ tsk. salt

Peber

1 tsk. olie til stegning af grønt

LÆS OGSÅ: Julie nægter at lade sig styre at tallet på vægten

14 festlige muffinforme

LÆS OGSÅ: Julies buffet til barnedåb

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader i alm. ovn.

Del broccoli eller blomkål i bittesmå buketter eller riv det på rivejern.

Hak løget, så fint du kan. Du kan også rive det, men så brug lidt mindre, da det bliver meget vandet.

Svits det hele på en pande i olien i 3 min.

Afkøl bagefter massen i en stor skål. Rør dernæst et æg i ad gangen, skær skinken i små tern og kom det i sammen med resten af ingredienserne.

Pensl muffinformene med en smule olie og fordel dejen i dem.

Bag i midten af ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Test evt. en muffin, hvis du er i tvivl, om de har fået nok bagetid.

Sponsoreret indhold