I køkkenet med Julie Berthelsen: Skinke- og grøntsagsmuffins
Skinke- og grønsagsmuffins
12 stk.
LÆS OGSÅ: Julie Berthelsen serverer: Muffinbrød
Ingredienser
150 g broccoli eller blomkål – evt. et mix af begge, ca. 75 g.
½ lille løg
1 spsk. olie
100 g skinkepålæg
4 æg
100 g revet mild ost
100 g fuldkornshvedemel
125 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
Peber
1 tsk. olie til stegning af grønt
LÆS OGSÅ: Julie nægter at lade sig styre at tallet på vægten
14 festlige muffinforme
LÆS OGSÅ: Julies buffet til barnedåb
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader i alm. ovn.
Del broccoli eller blomkål i bittesmå buketter eller riv det på rivejern.
Hak løget, så fint du kan. Du kan også rive det, men så brug lidt mindre, da det bliver meget vandet.
Svits det hele på en pande i olien i 3 min.
Afkøl bagefter massen i en stor skål. Rør dernæst et æg i ad gangen, skær skinken i små tern og kom det i sammen med resten af ingredienserne.
Pensl muffinformene med en smule olie og fordel dejen i dem.
Bag i midten af ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Test evt. en muffin, hvis du er i tvivl, om de har fået nok bagetid.