bagværk
Pandekagelagkage med chokolade og kaffecreme
29. marts 2021 Opskrift: Kristina Marckmann og Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Kruger.
Imponér dine gæster med denne pandekagelagkage, der er lavet af chokoladepandekager og kaffecreme.

7 personer
Pandekagelagkage:
1 usprøjtet appelsin
200 g hvedemel
25 g rent kakaopulver
4 æg
1 knsp. salt
4 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
Ca. 3 dl mælk
3-4 spsk. smør til stegning
Kaffecreme:
1 blad husblas
4 dl piskefløde
1 spsk. instant kaffepulver
4 spsk. flormelis
Til servering:
1½ dl abrikosmarmelade
200 g fyldte chokolader
Fremgangsmåde:
Blend eller pisk appelsinskal, mel, kakao, æg, salt, sukker, vaniljesukker og mælk grundigt sammen til en blank dej.
Bag 8-10 små tykke pandekager af dejen i smør på en pande.
Lad pandekagerne køle af.
Kaffecreme:
Udblød husblassen i en skål med koldt vand.
Lun ½ dl af fløden.
Opløs kaffepulveret i den varme fløde.
Kram husblassen fri for vand, og smelt den i fløden.
Lad fløden køle af.

Læs også
Lagkage med appelsincreme
Pisk flormelis og resten af fløden til flødeskum, og vend kaffefløden i skummet.
Servering:
Læg pandekagerne sammen med kaffecreme, og smør et tyndt lag abrikosmarmelade på hver anden pandekage, inden kaffeskummet lægges på.
Gem kaffeskum nok til et lag på toppen.
Lad kagen sætte sig i 1 time på køl.
Pynt toppen med chokolade inden servering.

Læs også