bagværk
Scones med blåbær
14. marts Af Linn Grubbström og Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Peter Kam og Betina Hastoft.
Denne opskrift på scones med blåbær er en smagfuld variation af den klassiske scones. Nyd dem, mens de stadig er lune.

8 personer
Scones:
330 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
80 g sukker
1 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. vaniljepulver
75 g smør
1 æg
1½ dl yoghurt naturel 3,5 %
75 g frosne blåbær
Glasur:
150 g flormelis
1 spsk. vand
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°.
Bland mel, bagepulver, salt, sukker, kardemomme og vanilje i en skål.
Smuldr smørret sammen med de øvrige ingredienser med fingrene.
Pisk æg og yoghurt sammen med et piskeris i en skål, og vend det forsigtigt sammen med blåbærrene og de øvrige ingredienser. Arbejd dejen sammen.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Pres dejen flad med fingrene på et meldrysset bord, så den former en stor cirkel, ca. 2 cm tyk.
Skær cirklen ud i 8 ”lagkagestykker”, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag de 8 scones i ovnen i ca. 20 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist.
Glasur: Rør flormelis og vand sammen i en skål til en tyk glasur. Fordel glasuren over de afkølede scones, og servér.

Læs også