Appelsintærte

8-10 personer
Ingredienser
Dej
250 g hvedemel
1 spsk. flormelis
100 g smør
1 æggeblomme
1 spsk. citronsaft
Fyld
250 g sukker
3-4 æg
2½ dl piskefløde
2½ dl appelsinsaft
1 spsk. stødt kardemomme
Top
2 usprøjtede appelsiner i tynde, halverede skiver
175 g sukker
Tilbehør
Cremefraiche
(Se fremgangsmåde under banneret...)
PRØV OGSÅ: Mandeltærte med flødeskum
Fremgangsmåde
Saml mel, flormelis og smør med foodprocessoren og tilsæt derpå æggeblomme og citronsaft. Kør, til dejen er glat. Lad den hvile koldt i 30 min. Rul den derpå ud og forbag den i en smurt tærteform, der er forsynet med en kant af alufolie, så dejen ikke glider ned.
Forbag tærten ved 200° i 10 min.
Pisk alle ingredienser til fyldet sammen og kom det i den forbagte tærte. Lad tærten bage videre ved 200° i 35 min.
Vend appelsinskiverne i sukkeret og glasér dem på en pande, til sukkeret er helt lysebrunt. Lad dem afkøle og anret dem på den afkølede tærte. Servér tærten med cremefraiche.
TIP Man kan også bruge mandariner, hvor skiverne så ikke behøver at blive halverede.