tærter

Appelsintærte

19. december 2016 af Helle Brønnum Carlsen
Dejlig tærte med fyld af sukkermasse smagt til med appelsinsaft og kardemomme. På toppen fint glaserede appelsinskiver.

8-10 personer

Ingredienser

Dej
250 g hvedemel
1 spsk. flormelis
100 g smør
1 æggeblomme
1 spsk. citronsaft

Fyld
250 g sukker
3-4 æg
2½ dl piskefløde
2½ dl appelsinsaft
1 spsk. stødt kardemomme

Top
2 usprøjtede appelsiner i tynde, halverede skiver
175 g sukker

Tilbehør
Cremefraiche

(Se fremgangsmåde under banneret...)

PRØV OGSÅ: Mandeltærte med flødeskum

Fremgangsmåde

Saml mel, flormelis og smør med foodprocessoren og tilsæt derpå æggeblomme og citronsaft. Kør, til dejen er glat. Lad den hvile koldt i 30 min. Rul den derpå ud og forbag den i en smurt tærteform, der er forsynet med en kant af alufolie, så dejen ikke glider ned. 
Forbag tærten ved 200° i 10 min.
Pisk alle ingredienser til fyldet sammen og kom det i den forbagte tærte. Lad tærten bage videre ved 200° i 35 min.
Vend appelsinskiverne i sukkeret og glasér dem på en pande, til sukkeret er helt lysebrunt. Lad dem afkøle og anret dem på den afkølede tærte. Servér tærten med cremefraiche.

TIP Man kan også bruge mandariner, hvor skiverne så ikke behøver at blive halverede.

Prøv også disse lækkerier med æbler og pærer:

Lækkerier med æbler og pærer

Sponsoreret indhold