Pæretærte med creme

Ingredienser
Tærtebund
180 g hvedemel
40 g sukker
125 g smør
1 æg
100 g hakket mørk chokolade
Creme
2½ dl piskefløde
2 spsk. sukker
1 stang vanilje
2 æggeblommer
2 tsk. kartoffelmel
1 dl fløde pisket til skum
Gelé
4 blade husblas
2 dl pærecider
3 pærer i tynde både
Pynt
Mynteblade
(Se fremgangsmåde under banneret...)
Fremgangsmåde
Tærtebund: Bland mel og sukker og smuldr smørret heri. Saml dejen med ægget og lad den hvile koldt i 30 min. Rul dejen ud og beklæd en 28 cm stor tærteform med den. Prik tærtebunden med en gaffel og bag den i ovnen ved 200˚ i 15 min. Fordel chokoladen over den varme tærtebund.
Creme: Kom fløde, sukker og vaniljekorn i en gryde og tilsæt æggeblommer og kartoffelmel, mens der piskes. Opvarm cremen under omrøring, til den tykner, og lad den afkøle.
Gelé: Udblød husblassen i koldt vand og smelt den i lidt af pærecideren. Rør resten af cideren i husblassen og hæld blandingen i en 28 cm stor springform beklædt med film. Læg forsigtigt pærebådene ned i cideren og stil den på køl, til geléen har sat sig.
Tærte: Vend flødeskummet i cremen, kom denne i tærtebunden og læg forsigtigt pæregeléen over cremen. Pynt med mynteblade og servér.