tærter

Pæretærte med creme

15. november 2016 af Kristina Marckmann
Flot tærte med chokolade i tærtebunden, herover en vaniljecreme og øverst pæreskiver og en gelé af pærecider.

Ingredienser

Tærtebund
180 g hvedemel
40 g sukker
125 g smør
1 æg
100 g hakket mørk chokolade

Creme
2½ dl piskefløde
2 spsk. sukker
1 stang vanilje
2 æggeblommer
2 tsk. kartoffelmel
1 dl fløde pisket til skum

Gelé
4 blade husblas
2 dl pærecider
3 pærer i tynde både

Pynt
Mynteblade

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

(Se fremgangsmåde under banneret...)

Fremgangsmåde

Tærtebund: Bland mel og sukker og smuldr smørret heri. Saml dejen med ægget og lad den hvile koldt i 30 min. Rul dejen ud og beklæd en 28 cm stor tærteform med den. Prik tærtebunden med en gaffel og bag den i ovnen ved 200˚ i 15 min. Fordel chokoladen over den varme tærtebund.

Creme: Kom fløde, sukker og vaniljekorn i en gryde og tilsæt æggeblommer og kartoffelmel, mens der piskes. Opvarm cremen under omrøring, til den tykner, og lad den afkøle.

Gelé: Udblød husblassen i koldt vand og smelt den i lidt af pærecideren. Rør resten af cideren i husblassen og hæld blandingen i en 28 cm stor springform beklædt med film. Læg forsigtigt pærebådene ned i cideren og stil den på køl, til geléen har sat sig.

Tærte: Vend flødeskummet i cremen, kom denne i tærtebunden og læg forsigtigt pæregeléen over cremen. Pynt med mynteblade og servér.

10 lækre kager og desserter med pærer:

10 lækre kager og desserter med pærer

Sponsoreret indhold