Pæretærte med mandellåg

6 personer
Ingredienser
6 pærer
½ stang vanilje
2 spsk. vand
1 spsk. citronsaft
1 færdig tærtedej
100 g mandelmel (mandlerne blendes med skal)
100 g sukker
100 g smør
1 æggeblomme
1 helt æg
Tilbehør
Cremefraiche eller flødeskum
PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med vaniljecreme
Fremgangsmåde
Skræl pærerne og fjern kernehusene. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kog pærerne til kompot med vaniljekorn og -stang, citronsaft og vand.
Beklæd en 26 cm smurt tærteform med tærtedejen og bag tærtebunden ved 200° i 12 min. Rør mandelmel, sukker og smør sammen med æggeblomme og æg til en jævn masse. Kom pærekompotten i den forbagte tærtebund og fordel mandelmassen forsigtigt hen over kompotten. Bag tærten gylden midt i ovnen ved 200° (ca. 20 min.).
Servér tærten lun med cremefraiche eller flødeskum til.