tærter
Tærte med syltetøj og mandler
26. september 2016 af Helle Brønnum Carlsen
Dejlig tærte med syltetøj af blåbær eller hindbær dækket af et lækkert mandelfyld.

Ingredienser
Dej
225 g hvedemel
30 g sukker
100 g smør
1 æggeblomme
1-2 spsk. koldtvand
Fyld
250 g syltetøj af blåbær, hindbær eller andet
Frangipane
125 g flormelis
125 g smør
3 æg
125 g blendede mandler
30 g hvedemel
Pynt
30 g mandelflager
Fremgangsmåde
Saml alle ingredienserne til dejen og lad den hvile koldt i 30 min.
Rul den ud og læg den i en smurt tærteform. Læg en kant af alufolie hele vejen rundt og forbag tærtebunden i 10 min. ved 190°.
Lad tærtebunden afkøle lidt. Smør derpå syltetøj over.
Pisk flormelis og smør luftigt, tilsæt æggene ét ad gangen og slut med blendede mandler og mel.
Kom frangipanen ud over syltetøjet, drys med mandelflager og bag tærten ved 200° i 30 min.
