tærter

Tærte med syltetøj og mandler

26. september 2016 af Helle Brønnum Carlsen
Dejlig tærte med syltetøj af blåbær eller hindbær dækket af et lækkert mandelfyld.

Ingredienser

Dej
225 g hvedemel
30 g sukker
100 g smør
1 æggeblomme
1-2 spsk. koldtvand

Fyld
250 g syltetøj af blåbær, hindbær eller andet

Frangipane
125 g flormelis
125 g smør
3 æg
125 g blendede mandler
30 g hvedemel

Pynt
30 g mandelflager

PRØV OGSÅ: Butterdejstærte

Fremgangsmåde

Saml alle ingredienserne til dejen og lad den hvile koldt i 30 min.
Rul den ud og læg den i en smurt tærteform. Læg en kant af alufolie hele vejen rundt og forbag tærtebunden i 10 min. ved 190°.
Lad tærtebunden afkøle lidt. Smør derpå syltetøj over.
Pisk flormelis og smør luftigt, tilsæt æggene ét ad gangen og slut med blendede mandler og mel.
Kom frangipanen ud over syltetøjet, drys med mandelflager og bag tærten ved 200° i 30 min.

10 lækre kager og desserter med pærer:

10 lækre kager og desserter med pærer

Sponsoreret indhold