Kage og dessert

Bedstemors havregrynssmåkager

18. august 2015 af Lone Landmand
En klassisk opskrift på havregrynssmåkager med farin, vaniljesukker og valnødder. Lige god sammen med en kop kaffe eller te eller et glas mælk.

Ca. 20 stk.

Ingredienser

175 g havregryn
150 g mel
1½ tsk. natron
150 g farin
1½ tsk. vaniljesukker
80 g grofthakkede valnødder
1 spsk. vand
175 g smør
1 stort æg

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Kardemommekager

Fremgangsmåde

Bland havregryn, mel, natron, farin, vaniljesukker, valnødder og vand i en røreskål. Skær smørret i grove tern og smuldr det ind i havregrynsblandingen enten med fingrene eller ved hjælp af en røremaskine. Tilsæt æg og ælt dejen sammen, til den er ensartet. Sæt skålen med dej på køl i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 180° (ikke varmluft). Smør et par bageplader eller beklæd dem med bagepapir. Form dejen til ca. 20 kugler på størrelse med valnødder og fordel dem på bagepladerne med god indbyrdes afstand. Bag kagerne, til de bliver gyldne i kanterne. Bagetiden afhænger af din ovn, men det tager ca. 12-14 min.
Lad kagerne ”sætte sig” i ca. 5 min., efter at de er kommet ud af ovnen, og flyt dem så forsigtigt over på en bagerist til afkøling. Opbevar kagerne i en kagedåse og giv dem til dig selv eller dine gæster.

TIP Kagerne er ikke oversøde i sig selv – hvis du ønsker dem sødere, kan du tilsætte 100 g grofthakket mælkechokolade/mørk chokolade eller 150 g rosiner.

Sponsoreret indhold