Kage og dessert

Berlinere

26. januar 2016 af Lars Juul
Klassisk palminkogt kage fyldt med hindbærmarmelade og rullet i sukker.

Ca. 20 stk.

Ingredienser

2 dl mælk
50 g gær
500 g mel
1 æg
100 g smør
1 nip salt
Fritureolie eller
palmin til stegning

Fyld og pynt
Hindbærmarmelade
100 g sukker

PRØV OGSÅ: Lækre klatkager

Fremgangsmåde

Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt en smule mel, ægget, det bløde smør og saltet.
Ælt dejen og tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Ælt dejen rigtig godt, til den er blød, smidig og slipper.
Lad dejen hvile i en halv time. Del den i 20 stykker og form disse til boller. Lad bollerne efterhæve i 3 kvarter på en bordplade drysset med mel, så de ikke hænger fast.
Steg berlinerne (nogle få ad gangen) i fritureolie eller palmin. Vend dem i fedtstoffet, når de er fint brune på den ene side, og lad dem stege færdige.
Lad dem dryppe af, inden de lægges på fedtsugende papir.

Fyld: Sprøjt hindbærmarmelade ind i bollerne, mens de ligger på det fedtsugende papir. Rul dem i sukker.

Sponsoreret indhold