Blåbærkage

8-10 stykker
Ingredienser
150 g mel
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
Skal af 1 usprøjtet citron
200 g rørsukker
125 g smør
1 stort æg
1 dl cremefraiche 38 %
500 g blåbær – friske eller optøede fra frost
½ dl perlesukker til drys
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 190° (ikke varmluft).
Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) eller beklæd den med bagepapir.
Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, natron og fintrevet citronskal.
Pisk rørsukker og smør sammen til en luftig masse. Tilsæt ægget og pisk det grundigt ind.
Tilsæt derpå melblandingen, cremefraichen og blåbærrene og rør dejen ensartet med en dejskraber. Hvis blåbærrene har været frosne, kan dejen godt skille lidt, men det betyder ikke noget.
Hæld dejen i springformen og glat overfladen. Drys med perlesukker.
Sæt formen i ovnen og bag kagen i ca. 40-45 min., eller til du kan stikke en spids kniv ind til kagens midte, uden at den kommer retur med dej på. Bagetiden afhænger af din ovn, af formens størrelse og af, om du anvender friske eller optøede blåbær, så prøv dig frem og hold øje med kagen under bagningen.
Det er en meget blød, fugtig og bærrig kage. Den kan sagtens nydes, som den er, men en smule cremefraiche eller vaniljeis som tilbehør er heller ikke at foragte.