Blåbærmåne

2 halvmåner, 12 stykker i alt
Blåbærmåne
3 æg
200 g flormelis
Revet skal og saft af
1 ubehandlet citron
2 spsk. hasselnøddeolie
150 g blåbær
180 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl mælk
Glasur
100 g flormelis
1 tsk. revet skal af
1 ubehandlet citron
1 spsk. citronsaft
Blåbærmåne: Pisk æggene hvide og skummende med flormelis og citronskal. Pisk olien i æggemassen. Skyl blåbærrene og tril dem forsigtigt i hvedemelet. Tag blåbærrene op.
Sigt hvedemel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen sammen med mælk, citronsaft og blåbær.
Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm diameter). Bag kagen ved 180° i ca.
20 min. Stik midt i kagen med en strikkepind eller tændstik. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere. Lad kagen afkøle.
Glasur: Rør ingredienserne til glasuren sammen og fordel den på kagen. Skær kagen midt over, så der kommer to halvmåner ud af den. Hver halvmåne rækker til
6 personer.
Energi pr. stk.
900 kJ (210 kcal)
Kulhydrat: 39 g
Fedt: 5 g,
heraf mættet fedt: 1 g
Få sunde og lækre opskrifter i samarbejde med Hjerteforeningen i Ude og Hjemme hver uge.
