Kage og dessert

Blommemuffins

8. november 2010 af Lone Viggers
Muffins på en ny og frisk måde

15 stk.

Det skal du bruge:
2 æg
75 g sukker
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. vaniljesukker
90 g havregryn
3 spsk. smagsneutral olie, fx rapsolie
1 dl mini- eller skummetmælk
400 g friske blommer

Appelsinmuffins

Sådan gør du:
1. Opvarm ovnen til 180°.

2. Pisk æg og sukker, til det er hvidt og skummende. Sigt melet i æggeblandingen sammen med bagepulver og vaniljesukker. Vend forsigtigt havregryn, olie og mælk i.

3. Halvér blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i tynde skiver og læg de 15 fl otteste til side. Skær resten af skiverne i grove tern og vend dem forsigtigt i dejen.

4. Fordel dejen i små muffinforme, læg en fin blommeskive øverst og bag muffinene i ca. 25 min.

Frugt pr. person
25 g

Energi pr. person
500 kJ (120 kcal)
Protein: 11 % (3 g)
Kulhydrat: 63 % (18 g)
Fedt: 26 % (3 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise
1 blommemuffi n som mellemmåltid.

Sponsoreret indhold